DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak koji će vas rashladiti u momentu, savršen za tople dane
Držite do 5 dana u frižideru.

Potrebno je:
za 1 litar vode
- 15–25 g svežih cvetova zove
- 40 g šećera
- 1–2 zrna suvog grožđa
Priprema:
Cvetove zove ubacite u čistu staklenu teglu, pa dodajte šećer i suvo grožđe. Sipajte vodu do vrha, pa promešajte da se šećer rastvori. Pokrijte čepom, pa ostavite tako dva do tri dana. Kad krene blago da peni-procedite, pa sipajte u flaše.

OVAKVE PRAVE SAMO NAJBOLJI PEKARI Recept za najmekše pancerote koje se tope u ustima
Pancerote su jedno od onih jela koje nas vraćaju u detinjstvo – miris prženog testa, topljeni sir koji se razvlači, i paradajz sos koji obogaćuje svaki zalogaj.

PRAVA DOMAĆA PITA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Uvijena pogača punjena sirom, sočna, mekana i neponovljivo ukusna
Dugo ostaje sočna i mekana, pa ako i prenoći zamotana u kesi i krpi ostaje vema ukusna i sutradan

SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine

ZABORAVITE NA MASNE PITE Ovako Turci prave burek kod kuće – brz, lagan i preukusan
Zanimljiva je činjenica da ga ona priprema u tiganju, kao i to da nije mastan kao onaj iz pekare

ZABORAVLJENA HRANA IZ DETINJSTVA KOJI GREJE DUŠU Recept za poparu sa čvarcima, izuva iz cipela, miriše neverovatno
Popara je jedno od onih jela koje budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo, kada su mirisi iz kuhinje budili celu kuću.
Komentari (0)