RAZLJEVUŠA SA KROMPIROM Bolja i od klasične krompiruše, a gotova za 20 minuta
Što se nas tiče, ovo je najbolje pita sa krompirom
Sastojci:
1 kg kg krompira
1/2 solje kukuruznog brašna
1 šolja običnog brašna
1/2 šolje ulja
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašicice soli
1 dcl kisele vode
Ravna kašičica bibera
Priprema
Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe suvišna voda. Ocedite ih, dodajte ostale sastojke, pa sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)