ROL BAKLAVA SA VIŠNJAMA Drugačija i mirisna, a biće savršena i sutradan

Ivana Pavlović

12:00

Bakina vanglica 0

I dupla mera je malo.

baklava sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu i baklavu
  • 350-400 g višanja bez koštica

Fil:

  • 3 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja griza
  • 3/4 kesice praška za pecivo

Sirup:

  • 4 šolje šećera
  • 6 šolja vode
  • 1 kesica vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, jogurt, ulje, griz i pecivo.  Pripremljenim filom premažite koru pa stavite drugu koru i nju premažite. Onda stavite treću koru pa je premažite filom i po njoj poređajte višnje. Polako urolajte pa prebacite na pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal.Pecite baklavu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180-190 stepeni. Skuvajte sirup od šećera, vode i vanile pa time prelijte mlaku baklavu. Zatim pustite da dobro upije, pa je secite i služite. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading