Najsočnija krompiruša koju ste jeli: Tajni sastojak diže ukus pite na potpuno novi nivo!

Ako volite pite koje mirišu na domaću kuhinju, krompiruša sa pečurkama biće vaš omiljeni recept.

pita
Shutterstock

Kada probate ovu krompirušu sa pečurkama postaće vam omiljeni posni recept. Sočna, aromatična i bogatog ukusa, savršena je za brzi doručak, večeru ili vikend uživanje uz porodicu. Spremna je za manje od sat vremena, a ukus oduševljava i najveće gurmane.

pita Shutterstock
 

 

Krompiruša sa pečurkama

Sastojci:

500 g kora za pitu

300 g šampinjona

300 g krompira

300 g praziluka

2 kašike kisele vode

3 kašike ulja

Priprema:

Praziluk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja da omekša. Dodajte oprane iseckane šampinjone i dinstajte dok potamne. Dodajte narendan krompir na krupno, posolite, sipajte kiselu vodu i izmešajte. Uzmite tri kore, svaku namažite sa malo ulja, a preko treće rasporedite četvrtinu fila pa urolajte. Stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostatkom kora i fila. Rolnice pite namažite odozgo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

 

Komentari (0)

Loading