DOMAĆA PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA U pekaru više nećete ni ići, stalno ćete je praviti
Najbolje služite ide uz jogurt ili kiselo mleko
Potrebno je:
Za testo:
600 g brašna
1 kašičica soli
300-350 g vode
Za fil:
500 g mlevenog mesa
300 g praziluka
po potrebi so
po potrebi biber
2 kašike ulja
Za prskanje kora:
100 ml ulja
100 ml kisele vode
Potrebno je:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Od brašna, soli i vode umesite testo pa ga ostavite pola sata da odstoji. Onda ponovo premesite i podelite testo na 4 jufke. Svaku premažite uljem pa prekrijte sa providnom folijom i ostavite da odmara. Za to vreme napravite fil. Sečen praziluk prodinstajte na malo ulja pa dodajte mleveno meso. Onda dobro začinite i dinstajte 15 minuta. Zatim razvucite svaku jufku što tanje pa je poprskajte sa smesom ulja i vode. Preko nanesite fil pa urolajte i savijte u krug. Poređajte pitu u okruglu tepsiju obloženu pek papirom, pa je ponovo poprskajte smesom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Onda malo pitu ohladite pa isecite.
DOMAĆA PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA U pekaru više nećete ni ići, stalno ćete je praviti
Najbolje služite ide uz jogurt ili kiselo mleko
CRNOGORSKE PRIGANICE SUPER IDU UZ KAJMAK I PRŠUTU A zbog jednog sastojka nisu masne
Imamo originalni recept
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.
POSNA PITA “NA BAŠTENSKI NAČIN” Sočna, hrskava i gotova bez muke – nestaje dok je vruća
Odlična je za ručak, večeru ili posluženje gostima.
UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, savršen su obrok za sve generacije
Uštipci sa jogurtom su mekani, vazdušasti i toliko ukusni da nestaju iz činije dok trepnete!
Komentari (0)