DOMAĆA PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA U pekaru više nećete ni ići, stalno ćete je praviti

Najbolje služite ide uz jogurt ili kiselo mleko

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

600 g brašna
1 kašičica soli
300-350 g vode

Za fil:

500 g mlevenog mesa
300 g praziluka
po potrebi so
po potrebi biber
2 kašike ulja

Za prskanje kora:

100 ml ulja
100 ml kisele vode

Potrebno je:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Od brašna, soli i vode umesite testo pa ga ostavite pola sata da odstoji. Onda ponovo premesite i podelite testo na 4 jufke. Svaku premažite uljem pa prekrijte sa providnom folijom i ostavite da odmara.  Za to vreme napravite fil. Sečen praziluk prodinstajte na malo ulja pa dodajte mleveno meso. Onda dobro začinite i dinstajte 15 minuta. Zatim razvucite svaku jufku što tanje pa je poprskajte sa smesom ulja i vode. Preko nanesite fil pa urolajte i savijte u krug. Poređajte pitu u okruglu tepsiju obloženu pek papirom, pa je ponovo poprskajte smesom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Onda malo pitu ohladite pa isecite.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading