NAJUKUSNIJI BOSANSKI SPECIJALITET Ljevuša sa sirom i spanaćem, pravi se za pet minuta, a užitak se pamti
Bosanska ljevuša je jedna od najukusniji tamošnjih specijalitet, a potrebno vam je svega pet minuta za primremu i pola sata za pečenje
SASTOJCI:
- 3-4 jaja
- Tri kašike kisele pavlake
- Kašičica soli
- Pola praška za pecivo
- Pet kašika pšeničnog brašna
- Pet kašika kukuruznog brašna
- 100 ml ulja
- 300-400 grama mladog sira
- Šolja sitno seckanog spanaća
- Malo putera
PRIPREMA:
Uključite rernu na 190 C i u nju stavite prazan pleh da se greje.
U činiji izmiksujte 3-4 jaja sa tri kašike pavlake i kašičicom soli.
Dodajte pola praška za pecivo, pet kašika pšeničnog i pet kašika kukuruznog brašna.
Postepeno dodajte 100 ml ulja.
Na kraju u masu umešajte 300 – 500 grama mladog sira, ili nekog drugog sira – po volji i spanać.
Rukavicom izvadite vrući pleh.
Stavite kockicu maslaca da se istopi i pažljivo namažite dno i zidove pleha. Zatim izlijte smesu u vruć pleh. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE POSLASTICE SA JAGODAMA Pomeraju granice dobrog ukusa, a ulepšaće svaku trpezu
Čizkejk iz tepsije, mekani kolač ili obrnuta poslastica, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.
NAJLEPŠA JELA SA TIKVICAMA Od supe i pite do rolnica, pomeraju granice dobrog ukusa
Pita bez kora, zelena krem supa, špagete sa povrćem, punjeni čamčići ili slasne rolnice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
GRČKI SLATKIŠI POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Uspeće svima, a smažu se u trenu
Portokalopita, Sokolatopita, Cureki ili Lukumades, otopićete se od miline.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)