NAJUKUSNIJI BOSANSKI SPECIJALITET Ljevuša sa sirom i spanaćem, pravi se za pet minuta, a užitak se pamti

alo.rs/S.Ć.

12:03

Bakina vanglica 0

Bosanska ljevuša je jedna od najukusniji tamošnjih specijalitet, a potrebno vam je svega pet minuta za primremu i pola sata za pečenje

razljevuša sa sirom
Shutterstock

SASTOJCI:

  • 3-4 jaja
  • Tri kašike kisele pavlake
  • Kašičica soli
  • Pola praška za pecivo
  • Pet kašika pšeničnog brašna
  • Pet kašika kukuruznog brašna
  • 100 ml ulja
  • 300-400 grama mladog sira
  • Šolja sitno seckanog spanaća
  • Malo putera

PRIPREMA:

Uključite rernu na 190 C i u nju stavite prazan pleh da se greje.

U činiji izmiksujte 3-4 jaja sa tri kašike pavlake i kašičicom soli. 

Dodajte pola praška za pecivo, pet kašika pšeničnog i pet kašika kukuruznog brašna. 

Postepeno dodajte 100 ml ulja.

Na kraju u masu umešajte 300 – 500 grama mladog sira, ili nekog drugog sira – po volji i spanać.

Rukavicom izvadite vrući pleh. 

Stavite kockicu maslaca da se istopi i pažljivo namažite dno i zidove pleha. Zatim izlijte smesu u vruć pleh. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading