Stari dobri recept za ŠTRUDKU OD JABUKA sa ručno razvučenim korama jer bake su zanale šta valja
Ako se odlučite da sami razvučete domaće kore za štrudlu vodite računa o tome da svako brašno različito upija tekućinu, čak i od istog proizvođača - zato ga treba dodavati postepeno!
Štrudla od jabuka
Sastojci:
Za testo:
400 g glatkog brašna
1 veće jaje
40 g ulja
4 g soli
160-170 g mlake vode
Za fil:
jabuke
grožđice po želji
cimet, muškatni oraščić
Dodatno:
malo putera
šećer u prahu za posip
Priprema:
Od svih sastojaka dobro umesite glatko testo. Formirajte dve loptice, premažite ih uljem, pokrijte prozirnom folijom i pustite malo da se odmara na sobnoj temperaturi, idealno barem sat. Za to vreme oljuštite i narendajte jabuke pa ih odložite da malo otpuste, taman dok vi razvlačite testo. Testo razvucite na stolu na pobrašnjenoj povrđini. Sa svake strane rasporedite pola količine jabuka (istisnite ih šakama da izađe sok), začinite, po želji stavite grožđice, testo malo poprskajte rastopljenim puterom, zarolajte te prebacite u namašćenu posudu za pečenje. Ponovite postupak s drugim delom testa i ostatkom jabuka. Premažite ih s malo otopljenog putera i pecite na 180 °C sat vremena. Gotovu štrudlu pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
PROSTO SAVRŠENA Štrudla sa jabukama i brusnicama, pravi se od lisnatog testa, pa je krckava i ukusna
Brza poslastica koja će vas oduševiti.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)