Stari dobri recept za ŠTRUDKU OD JABUKA sa ručno razvučenim korama jer bake su zanale šta valja
Ako se odlučite da sami razvučete domaće kore za štrudlu vodite računa o tome da svako brašno različito upija tekućinu, čak i od istog proizvođača - zato ga treba dodavati postepeno!

Možda vas zanima:

NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.

AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.

PROSTO SAVRŠENA Štrudla sa jabukama i brusnicama, pravi se od lisnatog testa, pa je krckava i ukusna
Brza poslastica koja će vas oduševiti.

STARINSKA POSLASTICA NA NOV NAČIN Štrudla sa jabukama i suvim grožđem od lisnatog testa
Slatkiš koji ćete napraviti za jedan sat zajedno sa pečenjem.
Štrudla od jabuka
Sastojci:
Za testo:
400 g glatkog brašna
1 veće jaje
40 g ulja
4 g soli
160-170 g mlake vode
Za fil:
jabuke
grožđice po želji
cimet, muškatni oraščić
Dodatno:
malo putera
šećer u prahu za posip
Priprema:
Od svih sastojaka dobro umesite glatko testo. Formirajte dve loptice, premažite ih uljem, pokrijte prozirnom folijom i pustite malo da se odmara na sobnoj temperaturi, idealno barem sat. Za to vreme oljuštite i narendajte jabuke pa ih odložite da malo otpuste, taman dok vi razvlačite testo. Testo razvucite na stolu na pobrašnjenoj povrđini. Sa svake strane rasporedite pola količine jabuka (istisnite ih šakama da izađe sok), začinite, po želji stavite grožđice, testo malo poprskajte rastopljenim puterom, zarolajte te prebacite u namašćenu posudu za pečenje. Ponovite postupak s drugim delom testa i ostatkom jabuka. Premažite ih s malo otopljenog putera i pecite na 180 °C sat vremena. Gotovu štrudlu pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)