Stari dobri recept za ŠTRUDKU OD JABUKA sa ručno razvučenim korama jer bake su zanale šta valja
Ako se odlučite da sami razvučete domaće kore za štrudlu vodite računa o tome da svako brašno različito upija tekućinu, čak i od istog proizvođača - zato ga treba dodavati postepeno!
Štrudla od jabuka
Sastojci:
Za testo:
400 g glatkog brašna
1 veće jaje
40 g ulja
4 g soli
160-170 g mlake vode
Za fil:
jabuke
grožđice po želji
cimet, muškatni oraščić
Dodatno:
malo putera
šećer u prahu za posip
Priprema:
Od svih sastojaka dobro umesite glatko testo. Formirajte dve loptice, premažite ih uljem, pokrijte prozirnom folijom i pustite malo da se odmara na sobnoj temperaturi, idealno barem sat. Za to vreme oljuštite i narendajte jabuke pa ih odložite da malo otpuste, taman dok vi razvlačite testo. Testo razvucite na stolu na pobrašnjenoj povrđini. Sa svake strane rasporedite pola količine jabuka (istisnite ih šakama da izađe sok), začinite, po želji stavite grožđice, testo malo poprskajte rastopljenim puterom, zarolajte te prebacite u namašćenu posudu za pečenje. Ponovite postupak s drugim delom testa i ostatkom jabuka. Premažite ih s malo otopljenog putera i pecite na 180 °C sat vremena. Gotovu štrudlu pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva
Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica u savršenom spoju testa i slatkog nadeva
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
PROSTO SAVRŠENA Štrudla sa jabukama i brusnicama, pravi se od lisnatog testa, pa je krckava i ukusna
Brza poslastica koja će vas oduševiti.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)