UŽITAK SA SVA ČULA Uz dodatak jednog slatkiša, ova štrudla je postala fantastična
Probajte starinsku poslasticu od testa obogaćenu čokoladom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJLEPŠA ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom, ne možeš da prestaneš da jedeš!
Poslastica od testa koju svi obožavaju.

NAJBOLJA ŠTRUDLA SA MAKOM Napravite meku i ukusnu štrudlu uz savete Gordane iz Rume
Ima li išta lepše nego kada se kućom širi miris testa koje se peče u rerni? A još kada je to štrudla s makom! Niko ne može da dočeka da je domaćica izvadi iz rerne.
JEFTINA STARINSKA POSLASTICA Štrudla sa džemom, veoma mekana, odmah pojedeš dva parčeta!
Štrudla je mekana i sutradan, ako nešto ostane!

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
500 g brašna
120 g margarina
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mleka
50 g šećera
Fil:
250 g mlevenih oraha
50 g rendane mlečne čokolade
100 ml mleka
3 kašike šećera
20 g margarina
Za premazivanje:
1 žumance
Priprema:
Od toplog mleka uzmite malo i razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko stavite u šerpu sa margarinom i na tihoj vatri mešajte dok se ne sjedine. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite da raste dok se udvostruči. Za fil, orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno rendanu čokoladu. U vrelo mleko dodajte margarin i kad se istopi sipajte preko oraha i čokolade i sjedinite mešanjem. Testo podelite na dva dela. Rastanjite svaki oklagijom u kvadrat. Premažite pripremljenim filom i urolajte. Stavite u podmazan pleh. Premažite umućenim žumancetom koje ste pomešali sa kašikom vode i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok štrudle ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)