UŽITAK SA SVA ČULA Uz dodatak jednog slatkiša, ova štrudla je postala fantastična
Probajte starinsku poslasticu od testa obogaćenu čokoladom.

Sastojci:
500 g brašna
120 g margarina
1 kocka kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mleka
50 g šećera
Fil:
250 g mlevenih oraha
50 g rendane mlečne čokolade
100 ml mleka
3 kašike šećera
20 g margarina
Za premazivanje:
1 žumance
Priprema:
Od toplog mleka uzmite malo i razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko stavite u šerpu sa margarinom i na tihoj vatri mešajte dok se ne sjedine. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite da raste dok se udvostruči. Za fil, orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno rendanu čokoladu. U vrelo mleko dodajte margarin i kad se istopi sipajte preko oraha i čokolade i sjedinite mešanjem. Testo podelite na dva dela. Rastanjite svaki oklagijom u kvadrat. Premažite pripremljenim filom i urolajte. Stavite u podmazan pleh. Premažite umućenim žumancetom koje ste pomešali sa kašikom vode i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok štrudle ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)