UŽITAK SA SVA ČULA Uz dodatak jednog slatkiša, ova štrudla je postala fantastična

Trpeza/ V.V.

13:40

Bakina vanglica 0

Probajte starinsku poslasticu od testa obogaćenu čokoladom.

UŽITAK SA SVA ČULA Uz dodatak jednog slatkiša, ova štrudla je postala fantastična
Shutterstock

Sastojci:

500 g brašna

120 g margarina

1 kocka kvasca

1 kašičica šećera

250 ml mleka

50 g šećera

Fil:

250 g mlevenih oraha

50 g rendane mlečne čokolade

100 ml mleka

3 kašike šećera

20 g margarina

Za premazivanje:

1 žumance

Priprema:

Od toplog mleka uzmite malo i razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko stavite u šerpu sa margarinom i na tihoj vatri mešajte dok se ne sjedine. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite da raste dok se udvostruči. Za fil, orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno rendanu čokoladu. U vrelo mleko dodajte margarin i kad se istopi sipajte preko oraha i čokolade i sjedinite mešanjem. Testo podelite na dva dela. Rastanjite svaki oklagijom u kvadrat. Premažite pripremljenim filom i urolajte. Stavite u podmazan pleh. Premažite umućenim žumancetom koje ste pomešali sa kašikom vode i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok štrudle ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading