ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
![prebranac](/data/images/2023-03-13/48625_pasulj-shutterstock-1176743203_f.jpg?timestamp=1678662000)
Sastojci:
500 g pasulja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
1 kašičica soli
2 kašičica crvene mlevene paprike
Za zapršku:
2 kašike brašna
2 kašičice ljute mlevene paprike
Priprema:
Pasulj potopiti u vodi preko noći. Sutradan ga skuvati i kad provri, baciti vodu. Sipati svežu i staviti da se kuva. Dodati očišćene i iseckane na manje komade crni i beli luk i sve kuvati dok pasulj ne omekša. Na zagrejanom ulju propržiti brašno i mlevenu papriku. Dodati pasulj, začiniti, sipati u posudu za pečenje i peći oko pola sata, koliko da se pasulj odozgo zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-27/61541_pasulj-bez-mesa-shutterstock_f.jpeg)
RECEPT ZA KLOT PASULJ Nema mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
![ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!](/data/images/2023-06-14/57257_riba-shutterstock-1165550308_f.jpg)
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
![UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi](/data/images/2023-06-14/57258_pljeskavice-shutterstock-1940845663_f.jpg)
UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)