ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!

Trpeza/ V.V.

17:00

Bakina vanglica 0

Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.

prebranac
Shutterstock

Sastojci:

500 g pasulja

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 kašičica mešavine suvih biljnih začina

1 kašičica soli

2 kašičica crvene mlevene paprike

Za zapršku:

2 kašike brašna

2 kašičice ljute mlevene paprike

Priprema:

Pasulj potopiti u vodi preko noći. Sutradan ga skuvati i kad provri, baciti vodu. Sipati svežu i staviti da se kuva. Dodati očišćene i iseckane na manje komade crni i beli luk i sve kuvati dok pasulj ne omekša. Na zagrejanom ulju propržiti brašno i mlevenu papriku. Dodati pasulj, začiniti, sipati u posudu za pečenje i peći oko pola sata, koliko da se pasulj odozgo zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading