ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
Sastojci:
500 g pasulja
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
1 kašičica soli
2 kašičica crvene mlevene paprike
Za zapršku:
2 kašike brašna
2 kašičice ljute mlevene paprike
Priprema:
Pasulj potopiti u vodi preko noći. Sutradan ga skuvati i kad provri, baciti vodu. Sipati svežu i staviti da se kuva. Dodati očišćene i iseckane na manje komade crni i beli luk i sve kuvati dok pasulj ne omekša. Na zagrejanom ulju propržiti brašno i mlevenu papriku. Dodati pasulj, začiniti, sipati u posudu za pečenje i peći oko pola sata, koliko da se pasulj odozgo zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA KLOT PASULJ Nema mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
ZDRAV RUČAK Šaran pečen u rerni na jastuku od pirinča i luka, jelo kome niko neće naći manu!
Posno jelo koje će vas oduševiti.
UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)