Jednostavna a i brzo se priprema TORTA OD STAROG HLEBA I JABUKA
Pojavio vam se višak hleba koji će brzo da se ubajati? Isprobajte ovaj jednostavan recept za kolač s hlebom i jabukama.
Torta od starog hleba i 2 jabuke
Sastojci:
½ belog hleba
¼ šolje smeđeg šećera
¼ šolje belog šećera
1 kašičica cimeta
1 prstohvat soli
2 šolje mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
4 jaja
2 jabuke
Priprema:
Hleb (ili tost) iseći na debele kriške, a zatim na kockice. U činiji pomešajte obe vrste šećera, kašičicu cimeta, prstohvat soli, 2 šolje mleka i 1 kašičicu vanile. Dodajte 4 jaja i umutite ih. Zatim dodajte hleb i mešajte dok se ne formira fina smesa. Zatim stavite u podmazan kalup prečnika 26 cm. Dve jabuke isecite na kriške ili kockice i rasporedite po smesi. Pomoću lopatice rasporedite testo preko jabuka. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Ostavite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)