Probajte malo drugačiji pasulj s kobasicama koji svoju posebnost duguje mešavini začina
Ako ste u žurbi i želite pripremiti varivo s pasuljen istog dana, bez potapanja tokom noći, slobodno posegnite za pasuljom u konzervi.
Zapečeni pasulj s kobasicom
Sastojci:
6 svežih kobasica
400 g kuvanog pasulja
400 g seckanog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lovorova lista
1/2 kašičice harisa mešanih začina
1/2 kašičice semena korijandera
1/2 suve kašičice paprike
1 kašičica šećera
Priprema:
Na suvom tiganju kratko prepržite semenke korijandera i kima. Prebacite ih u avan i usitnitezajedno sa mešavinom harisa. Brzo zapecite kobasice. Kada dobiju lepu boju, stavite ih na tanjir. U istom loncu prodinstajte luk. Dodajte lovorov list i seckane začine. Pred kraj dodati beli luk. Dodajte pasulj i seckani paradajz i jednu kašičicu šećera. Posolite. Kuvajte još nekoliko minuta, nakon čega smesa ide u rernu. Ako vam je praktično, i ako je jelo pogodno za rernu, možete sve ostaviti u njemu, poređati kobasice odozgo i peći u rerni oko pola sata. Ako vam tepsija ili činija koju ste koristili za kuvanje nije praktična, sve prebacite u vatrostalnu posudu i pecite na 200 °C oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)