Probajte malo drugačiji pasulj s kobasicama koji svoju posebnost duguje mešavini začina
Ako ste u žurbi i želite pripremiti varivo s pasuljen istog dana, bez potapanja tokom noći, slobodno posegnite za pasuljom u konzervi.

Zapečeni pasulj s kobasicom
Sastojci:
6 svežih kobasica
400 g kuvanog pasulja
400 g seckanog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lovorova lista
1/2 kašičice harisa mešanih začina
1/2 kašičice semena korijandera
1/2 suve kašičice paprike
1 kašičica šećera
Priprema:
Na suvom tiganju kratko prepržite semenke korijandera i kima. Prebacite ih u avan i usitnitezajedno sa mešavinom harisa. Brzo zapecite kobasice. Kada dobiju lepu boju, stavite ih na tanjir. U istom loncu prodinstajte luk. Dodajte lovorov list i seckane začine. Pred kraj dodati beli luk. Dodajte pasulj i seckani paradajz i jednu kašičicu šećera. Posolite. Kuvajte još nekoliko minuta, nakon čega smesa ide u rernu. Ako vam je praktično, i ako je jelo pogodno za rernu, možete sve ostaviti u njemu, poređati kobasice odozgo i peći u rerni oko pola sata. Ako vam tepsija ili činija koju ste koristili za kuvanje nije praktična, sve prebacite u vatrostalnu posudu i pecite na 200 °C oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.

PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Mirisni klasik na drugačiji način, ukusa koji govori 1000 reči
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
Komentari (0)