Probajte malo drugačiji pasulj s kobasicama koji svoju posebnost duguje mešavini začina

alo.rs

18:30

Bakina vanglica 0

Ako ste u žurbi i želite pripremiti varivo s pasuljen istog dana, bez potapanja tokom noći, slobodno posegnite za pasuljom u konzervi.

kobasice
Shutterstock

 

Zapečeni pasulj s kobasicom

Sastojci:

6 svežih kobasica

400 g kuvanog pasulja

400 g seckanog paradajza

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

2 lovorova lista

1/2 kašičice harisa mešanih začina

1/2 kašičice semena korijandera

1/2 suve kašičice paprike

1 kašičica šećera 

Priprema:

Na suvom tiganju kratko prepržite semenke korijandera i kima. Prebacite ih u avan i usitnitezajedno sa mešavinom harisa. Brzo zapecite kobasice. Kada dobiju lepu boju, stavite ih na tanjir. U istom loncu prodinstajte luk. Dodajte lovorov list i seckane začine. Pred kraj dodati beli luk. Dodajte pasulj i seckani paradajz i jednu kašičicu šećera. Posolite. Kuvajte još nekoliko minuta, nakon čega smesa ide u rernu. Ako vam je praktično, i ako je jelo pogodno za rernu, možete sve ostaviti u njemu, poređati kobasice odozgo i peći u rerni oko pola sata. Ako vam tepsija ili činija koju ste koristili za kuvanje nije praktična, sve prebacite u vatrostalnu posudu i pecite na 200 °C oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading