Probajte malo drugačiji pasulj s kobasicama koji svoju posebnost duguje mešavini začina
Ako ste u žurbi i želite pripremiti varivo s pasuljen istog dana, bez potapanja tokom noći, slobodno posegnite za pasuljom u konzervi.
Zapečeni pasulj s kobasicom
Sastojci:
6 svežih kobasica
400 g kuvanog pasulja
400 g seckanog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lovorova lista
1/2 kašičice harisa mešanih začina
1/2 kašičice semena korijandera
1/2 suve kašičice paprike
1 kašičica šećera
Priprema:
Na suvom tiganju kratko prepržite semenke korijandera i kima. Prebacite ih u avan i usitnitezajedno sa mešavinom harisa. Brzo zapecite kobasice. Kada dobiju lepu boju, stavite ih na tanjir. U istom loncu prodinstajte luk. Dodajte lovorov list i seckane začine. Pred kraj dodati beli luk. Dodajte pasulj i seckani paradajz i jednu kašičicu šećera. Posolite. Kuvajte još nekoliko minuta, nakon čega smesa ide u rernu. Ako vam je praktično, i ako je jelo pogodno za rernu, možete sve ostaviti u njemu, poređati kobasice odozgo i peći u rerni oko pola sata. Ako vam tepsija ili činija koju ste koristili za kuvanje nije praktična, sve prebacite u vatrostalnu posudu i pecite na 200 °C oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)