SLANE GALETE OD KAČKAVALJA Odlične su kada nemate hleb u kući, a prodavnice ne rade
Možete da ih jedete kao užinu, da pravite sendviče i da ih koristite umesto hleba.

Sastojci:
4 jaja
300 g brašna
400 ml mleka
200 g rendanog parmezana
50 g rastopljenog putera
½ kašičice sode bikarbone
Prstohvat mlevene crvene paprike
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno pomešajte brašno, sodu bikarbonu, mlevenu papriku, so. Dodajte parmezan, mleko i žumanca. Dobro izmešajte i dodajte sneg od belanaca. Izmešajte kašikom. Pecite galete u zagrejanom aparatu.

CICVARA SA MERAMA " NA KAŠIKE" Pravi se lako, a pojede u slast, nema joj ravne!
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.

STARINSKA SLADOLED TORTA Postoje dve ključne razlike u pripremi u odnosu na današnje domaćice, a evo koje su
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.

SARAJEVSKA KLJUKUŠA Imamo originalni recept, košta samo 250 dinara, a nema te osobe koja može da joj odoli
Sirotinjsko jelo od krompira, svojevrstan je specijalitet, pa mnogi kažu da je upravo ova pita najsočnija na svetu. Najbolje od svega je što vam za nju uopšte ne treba mnogo novca, a dobićete izvrstan i zdrav obrok

DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.

OVAKVE PRAVE SAMO NAJBOLJI PEKARI Recept za najmekše pancerote koje se tope u ustima
Pancerote su jedno od onih jela koje nas vraćaju u detinjstvo – miris prženog testa, topljeni sir koji se razvlači, i paradajz sos koji obogaćuje svaki zalogaj.
Komentari (0)