SLANE GALETE OD KAČKAVALJA Odlične su kada nemate hleb u kući, a prodavnice ne rade
Možete da ih jedete kao užinu, da pravite sendviče i da ih koristite umesto hleba.
Sastojci:
4 jaja
300 g brašna
400 ml mleka
200 g rendanog parmezana
50 g rastopljenog putera
½ kašičice sode bikarbone
Prstohvat mlevene crvene paprike
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno pomešajte brašno, sodu bikarbonu, mlevenu papriku, so. Dodajte parmezan, mleko i žumanca. Dobro izmešajte i dodajte sneg od belanaca. Izmešajte kašikom. Pecite galete u zagrejanom aparatu.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)