SLANE GALETE OD KAČKAVALJA Odlične su kada nemate hleb u kući, a prodavnice ne rade
Možete da ih jedete kao užinu, da pravite sendviče i da ih koristite umesto hleba.
Sastojci:
4 jaja
300 g brašna
400 ml mleka
200 g rendanog parmezana
50 g rastopljenog putera
½ kašičice sode bikarbone
Prstohvat mlevene crvene paprike
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Posebno pomešajte brašno, sodu bikarbonu, mlevenu papriku, so. Dodajte parmezan, mleko i žumanca. Dobro izmešajte i dodajte sneg od belanaca. Izmešajte kašikom. Pecite galete u zagrejanom aparatu.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)