POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
Pita sa mesom i kupusom
Možda vas zanima:
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.

NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.

KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.

PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
Sastojci:
20 tankih kora
300 g mlevene junetine
1 srednja glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
so, biber
Za preliv:
200 ml jogurta
2 jajeta
200 g majoneza
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema:
Na pet kašika ulja dinstati iseckani crni luk i iseckani kiseli kupus. Dolivati pomalo vode i dinstati dok kupus ne omekša. U drugom sudu na malo ulja propržiti mleveno meso, dodati mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu. Izdinstani kupus iscediti od viška vode i dodati u meso. Preliv za kore pripremiti tako što ćete sastojke sipati u vanglicu (pre toga sjediniti brašno i prašak za pecivo) i izmiksati. Odvojiti po pet kora. Između svake staviti po kašiku preliva i razmazati. Na poslednju, petu koru, staviti četvrtinu fila, zatim urolati. Tako uraditi još tri puta. U sud u kojem je bio preliv dodati dve-tri kašike ulja, promešajte i time premažite rolate. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)