POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
Pita sa mesom i kupusom
Sastojci:
20 tankih kora
300 g mlevene junetine
1 srednja glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
so, biber
Za preliv:
200 ml jogurta
2 jajeta
200 g majoneza
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema:
Na pet kašika ulja dinstati iseckani crni luk i iseckani kiseli kupus. Dolivati pomalo vode i dinstati dok kupus ne omekša. U drugom sudu na malo ulja propržiti mleveno meso, dodati mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu. Izdinstani kupus iscediti od viška vode i dodati u meso. Preliv za kore pripremiti tako što ćete sastojke sipati u vanglicu (pre toga sjediniti brašno i prašak za pecivo) i izmiksati. Odvojiti po pet kora. Između svake staviti po kašiku preliva i razmazati. Na poslednju, petu koru, staviti četvrtinu fila, zatim urolati. Tako uraditi još tri puta. U sud u kojem je bio preliv dodati dve-tri kašike ulja, promešajte i time premažite rolate. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA KUPUSOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, ukusa koji priča priče
Držaće vas dugo sitim, a idealna za doručak ili večeru.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)