POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
Pita sa mesom i kupusom
Sastojci:
20 tankih kora
300 g mlevene junetine
1 srednja glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
so, biber
Za preliv:
200 ml jogurta
2 jajeta
200 g majoneza
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema:
Na pet kašika ulja dinstati iseckani crni luk i iseckani kiseli kupus. Dolivati pomalo vode i dinstati dok kupus ne omekša. U drugom sudu na malo ulja propržiti mleveno meso, dodati mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu. Izdinstani kupus iscediti od viška vode i dodati u meso. Preliv za kore pripremiti tako što ćete sastojke sipati u vanglicu (pre toga sjediniti brašno i prašak za pecivo) i izmiksati. Odvojiti po pet kora. Između svake staviti po kašiku preliva i razmazati. Na poslednju, petu koru, staviti četvrtinu fila, zatim urolati. Tako uraditi još tri puta. U sud u kojem je bio preliv dodati dve-tri kašike ulja, promešajte i time premažite rolate. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)