NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.

Pita od kupusa i jaja
Možda vas zanima:

POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.

IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.

NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
Sastojci:
2 kašike putera
1 manja glavica kupusa
1 srednja glavica crnog luka
so, biber
1/4 šolje seckanih peršuna, majčine dušice i vlašca
6 jaja
1 šolja pavlake
3 kašike majoneza
1/2 kašike praška za pecivo
1, 5 šolji brašna
2 kašike kumina
ulje
Priprema:
Skinite kupusu prve spoljne listove, pa ga presecite napola. Odstranite mu tvrdi koren, a ostatak sitno naseckajte Skuvajte tri jaja u vodi. Kad se ohlade, oljuštite ih i sitno iseckajte. Na malo ulja propržite
seckani luk, a kad postane staklast, dodajte mu kupus. Dolijte malo vode, ako treba Posolite, pobiberite,
a kad kupus smekša, dodajte mu seckana kuvana jaja i usitnjene začine. Pomešajte jogurt, majonez, preostala 3 jaja, prašak za pecivo i brašno u glatku smesu. U posudu za pečenje sipajte polovinu smese,
pa preko prohlađen kupus, pa drugu polovinu smese, pazeći da ne bude rupa. Odozgo pospite mleveni kumin, pa pecite u rerni na 190 stepeni oko 45 minuta. Kad je pita gotova, pustite da se ohladi bar 15
minuta pre sečenja. Služite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)