NAPRAVITE TRADICIONALNU PITU Spoj jaja i kupusa daće vam neodoljiv ukus
Svi ukućani će biti siti.
Pita od kupusa i jaja
Sastojci:
2 kašike putera
1 manja glavica kupusa
1 srednja glavica crnog luka
so, biber
1/4 šolje seckanih peršuna, majčine dušice i vlašca
6 jaja
1 šolja pavlake
3 kašike majoneza
1/2 kašike praška za pecivo
1, 5 šolji brašna
2 kašike kumina
ulje
Priprema:
Skinite kupusu prve spoljne listove, pa ga presecite napola. Odstranite mu tvrdi koren, a ostatak sitno naseckajte Skuvajte tri jaja u vodi. Kad se ohlade, oljuštite ih i sitno iseckajte. Na malo ulja propržite
seckani luk, a kad postane staklast, dodajte mu kupus. Dolijte malo vode, ako treba Posolite, pobiberite,
a kad kupus smekša, dodajte mu seckana kuvana jaja i usitnjene začine. Pomešajte jogurt, majonez, preostala 3 jaja, prašak za pecivo i brašno u glatku smesu. U posudu za pečenje sipajte polovinu smese,
pa preko prohlađen kupus, pa drugu polovinu smese, pazeći da ne bude rupa. Odozgo pospite mleveni kumin, pa pecite u rerni na 190 stepeni oko 45 minuta. Kad je pita gotova, pustite da se ohladi bar 15
minuta pre sečenja. Služite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)