NAPRAVITE KROMPIRUŠU KAO RUSI Umesto kora koriste drugu namirnicu i ne peče se
Za doručak ili večeru poslužite krompirušu koja će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Srbi obožavaju pitu krompiršu, a ona se najčešće sprema za vreme posta. Ako volite da je jedete, a volite i da eksperimentišete sa hranom, mi vam predlažemo preukusnu krompirušupo ruskom receptu. Oni umesto kora koriste tortilju, a nadev je od pire krompira, paprike i krastavca. Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete, a umesto da palite rernu, brzinski ispržite pitice u tiganju, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
nekoliko tortillja
1 kg krompira
3 lovorova lista
1 veza mirođije
1 crni lik
2 manje paprike
2 kisela krastavca
1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa lovorovim lišćem. Za to vreme u tiganju, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu papriku. Kuvani krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju. Zatim dodajte rendani krastavac, posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjednite. Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sve.
Možda vas zanima:
SLASNA KROMPIRUŠA Neodoljiva i ukusna, poćiće vam voda na usta
Sočnu pitu najbolje služite vruću.
POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna
Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.
KROMPIRUŠA SA TUNJEVINOM Idealna za doručak ili večeru, a pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva čorba oduševiće i one izbirljive.
PITA SA KROMPIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, greje dušu i telo a posna
Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)