NAPRAVITE KROMPIRUŠU KAO RUSI Umesto kora koriste drugu namirnicu i ne peče se

Jelena Vukelić

13:41

Bakina vanglica 0

Za doručak ili večeru poslužite krompirušu koja će vas oduševiti na prvi zalogaj.

krompiruša
Printscreen/Youtube/VIKA-SIMPLE RECIPES

Srbi obožavaju pitu krompiršu, a ona se najčešće sprema za vreme posta. Ako volite da je jedete, a volite i da eksperimentišete sa hranom, mi vam predlažemo preukusnu krompirušupo ruskom receptu. Oni umesto kora koriste tortilju, a nadev je od pire krompira, paprike i krastavca. Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete, a umesto da palite rernu, brzinski ispržite pitice u tiganju, piše Stvar ukusa.

Sastojci: 
nekoliko tortillja 
1 kg krompira
3 lovorova lista
1 veza mirođije   
1 crni lik 
2 manje paprike
2 kisela krastavca 
1 kašičica mlevene crvene paprike 

Priprema: 
Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa lovorovim lišćem. Za to vreme u tiganju, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu papriku. Kuvani krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju. Zatim dodajte rendani krastavac, posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjednite. Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sve. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading