SAMO NA OVAJ NAČIN SE SPREMA MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Jeftin starinski obrok, podjednako i ukusan i zdrav
Manastirski paprikaš se priprema i bez mesa, pa tako predstavlja idealan letnji obrok
Sastojci:
500 g krompira
1 crni luk
1 prazlik
2 šargarepe
4 mesnate crvene paprike
1 veza peršuna
2 kašike brašna
3 čena belog luka
malo aleve paprike
so, biber
Priprema:
Krompire oljuštite i isecite na kocke, pa ih stavite u šerpu i nalijte vodom da ogreznu. Crni luk i praziluk sitno iseckajte, papriku i šargarepu na tračice, pa sve dodajte u šerpu sa krompirom. Kuvajte na umerenoj vatri, dok povrće skroz ne omekne. Ukoliko ima potrebe dolivajte po malo vode. Brašno pomešajte sa alevom paprikom, razmutite sa malo vode i sve ulijte u šerpu. Krčkajte dok ne dobijete željenu gustinu i sve začinite po ukusu, na kraju dodajući i sitno seckani beli luk. Pre služenja peršun sitno naseckajte i pospite ravnomerno po paprikašu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)