SAMO NA OVAJ NAČIN SE SPREMA MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Jeftin starinski obrok, podjednako i ukusan i zdrav
Manastirski paprikaš se priprema i bez mesa, pa tako predstavlja idealan letnji obrok
Sastojci:
500 g krompira
1 crni luk
1 prazlik
2 šargarepe
4 mesnate crvene paprike
1 veza peršuna
2 kašike brašna
3 čena belog luka
malo aleve paprike
so, biber
Priprema:
Krompire oljuštite i isecite na kocke, pa ih stavite u šerpu i nalijte vodom da ogreznu. Crni luk i praziluk sitno iseckajte, papriku i šargarepu na tračice, pa sve dodajte u šerpu sa krompirom. Kuvajte na umerenoj vatri, dok povrće skroz ne omekne. Ukoliko ima potrebe dolivajte po malo vode. Brašno pomešajte sa alevom paprikom, razmutite sa malo vode i sve ulijte u šerpu. Krčkajte dok ne dobijete željenu gustinu i sve začinite po ukusu, na kraju dodajući i sitno seckani beli luk. Pre služenja peršun sitno naseckajte i pospite ravnomerno po paprikašu.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)