NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
Sastojci:
250 gr masti
200 gr šećera
tri jaja
jedna šoljica mleka (100 ml)
kora od limuna (narandže)
800 gr brašna
jedan prašak za pecivo
Priprema
Umutiti dobro mast pa dodati šećer, jaja, mleko koru od limuna i prašak za pecivo i brašno. Umestiti testo. Kidati loptice i peći u prethodno podmašćenom kalupu za galete na umerenoj vatri.
Pečenje galeta u kalupu: zagreje se jedna strana, stavi se po kuglica testa na svako srce i odmah se okrene kalup sa testom da se greje druga strana. Posle 7-8 sekundi se proveri kako je pečeno , dopeče ako treba još i vadi iz kalupa. Vrlo brzo ide.
Naravno, da može isto testo i u drugim kalupima samo treba probati. Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin.
Može da se peče i na rebrastom tosteru!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)