NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
Sastojci:
250 gr masti
200 gr šećera
tri jaja
jedna šoljica mleka (100 ml)
kora od limuna (narandže)
800 gr brašna
jedan prašak za pecivo
Priprema
Umutiti dobro mast pa dodati šećer, jaja, mleko koru od limuna i prašak za pecivo i brašno. Umestiti testo. Kidati loptice i peći u prethodno podmašćenom kalupu za galete na umerenoj vatri.
Pečenje galeta u kalupu: zagreje se jedna strana, stavi se po kuglica testa na svako srce i odmah se okrene kalup sa testom da se greje druga strana. Posle 7-8 sekundi se proveri kako je pečeno , dopeče ako treba još i vadi iz kalupa. Vrlo brzo ide.
Naravno, da može isto testo i u drugim kalupima samo treba probati. Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin.
Može da se peče i na rebrastom tosteru!
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)