HLEB SA PIVOM Za samo 3 minuta ćete ga umesiti, ne treba da raste, a mekan je kao duša!

Vesna Vukadinović

18:05

Bakina vanglica 0

Kada nemate hleb u kući, ovo je brzo rešenje, a ukus mu je fantastičan.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

350 g glatkog brašna

5 kašika šećera

70 g maslaca, istopljenog

350 ml piva

1½ kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite 50 minuta. Kako biste proverili je li hleb pečen, zabodite čačkalicu u sredinu. Izvadite hleb iz rerne a posle pet minuta i iz kalupa.

Komentari (0)

Loading