HLEB SA PIVOM Za samo 3 minuta ćete ga umesiti, ne treba da raste, a mekan je kao duša!
Kada nemate hleb u kući, ovo je brzo rešenje, a ukus mu je fantastičan.
Sastojci:
350 g glatkog brašna
5 kašika šećera
70 g maslaca, istopljenog
350 ml piva
1½ kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite 50 minuta. Kako biste proverili je li hleb pečen, zabodite čačkalicu u sredinu. Izvadite hleb iz rerne a posle pet minuta i iz kalupa.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)