HLEB SA PIVOM Za samo 3 minuta ćete ga umesiti, ne treba da raste, a mekan je kao duša!
Kada nemate hleb u kući, ovo je brzo rešenje, a ukus mu je fantastičan.
Sastojci:
350 g glatkog brašna
5 kašika šećera
70 g maslaca, istopljenog
350 ml piva
1½ kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite 50 minuta. Kako biste proverili je li hleb pečen, zabodite čačkalicu u sredinu. Izvadite hleb iz rerne a posle pet minuta i iz kalupa.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)