JESENJI BAKIN KOLAČ Uz malo bundeve, lešnika i krušaka napravićete pravu poslasticu očas posla
Napravite ovu ukusnu poslasticu koja miriše na jesen.

Sastojci
ZA BAKIN KOLAČ
- 250-ak g narendane bundeve
- 100 g putera
- 5 jaja
- 100 g šećera (smeđeg)
- nepuna kašičica soli
- vrhom puna kašičica cimeta
- 200 g brašna
- 100 g naseckanih lešnika (ili badema)
- 2 ravne kašičice praška za pecivo
- 150 ml mleka
ZA PRELIV
- 200 ml soka od kruške
- 250 g marmelade od šipka
- 2 kruške
Priprema
Bundevu očistite, ogulite i narendajte, a puter otopite. U posudi mutilicom smutite jaja, šećer, so i cimet.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i lešnike ili bademe te dodajte smesi s jajima. Mešajući dolijte mleko i rastopljen puter i na kraju umešajte bundevu
Zagrijte stroj za vafle premazan puterom. Pecite vafle do zlatnožute boje.
Preliv radite u isto vreme žonglirajući s vaflima. Zakuvajte sok od kruške i marmeladu. Kruške ogulite i očistite te narežite na poveće kockice. Ubacite ih u preliv te kratko prokuvajte. Poslužite namazano na bakin kolač.

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

ZA NjIH JE SANDžAK NEZAVISAN?! Antisrpkinja podržala blokadere i poručila: Novi Pazar nije Srbija! (VIDEO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala
'BEČ JE UZ VUČIĆA!' Srbi iz dijaspore stižu na Svenarodni sabor! Ponovo u otadžbini (VIDEO)

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)