JESENJI BAKIN KOLAČ Uz malo bundeve, lešnika i krušaka napravićete pravu poslasticu očas posla
Napravite ovu ukusnu poslasticu koja miriše na jesen.
Sastojci
ZA BAKIN KOLAČ
- 250-ak g narendane bundeve
- 100 g putera
- 5 jaja
- 100 g šećera (smeđeg)
- nepuna kašičica soli
- vrhom puna kašičica cimeta
- 200 g brašna
- 100 g naseckanih lešnika (ili badema)
- 2 ravne kašičice praška za pecivo
- 150 ml mleka
ZA PRELIV
- 200 ml soka od kruške
- 250 g marmelade od šipka
- 2 kruške
Priprema
Bundevu očistite, ogulite i narendajte, a puter otopite. U posudi mutilicom smutite jaja, šećer, so i cimet.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i lešnike ili bademe te dodajte smesi s jajima. Mešajući dolijte mleko i rastopljen puter i na kraju umešajte bundevu
Zagrijte stroj za vafle premazan puterom. Pecite vafle do zlatnožute boje.
Preliv radite u isto vreme žonglirajući s vaflima. Zakuvajte sok od kruške i marmeladu. Kruške ogulite i očistite te narežite na poveće kockice. Ubacite ih u preliv te kratko prokuvajte. Poslužite namazano na bakin kolač.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)