ČAIJE ZABORAVLJENO NIŠKO PECIVO Nekad ga je bilo po pekarama, sve domaćice su ga pravile
Za ovo pecivo se nekada čekalo u redovima. Tada, redovni deo trpeze, a sada ga nema nigde. Donosimo vam tradicionalni recept.

Potrebno je
Možda vas zanima:

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
- 700 g brašna
- 25 g kvasca
- 150 ml ulja
- 1/2 kašike soli
- 1 kašičica šećera
- 250 ml tople vode + malo mlake vode
Za nadev
- 300 g sira
- 2 jajeta
- 8 kašika ulja
Priprema
Kvasac razmutite u mlakoj vodi, dodajte šećer, pa ostavite nekoliko minuta da se aktivira. Zatim dodajte so, ulje i toplu vodu. Dodajte brašno malo pomalo i zamesite testo za pecivo. Ostavite da odstoji oko 45-60 minuta pokriveno krpom. Zatim premesite testo. Odvojite rukom manje loptice testa i razvucite ih u tanji krug uz pomoć oklagije po površini posutoj brašnom. Premažite sa uljem i rasporedite sir po svakom delu testa. Rukom zatvorite ivice testa sa sirom. Urolajte u oblik puža, pa ređajte pecivo po podmazanom plehu za pečenje. Pecivo ostavite na sobnoj temperaturi oko 15-20 minuta. Čaije pecite na 200°C oko 20 minuta. Gotove su kada porumene.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)