PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 700 g rendanih kiselih jabuka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 150 g mlevenog keksa
- malo cimeta
i još :
- 50 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- malo prah šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite, oljuštite i izrendajte jabuke. Dodajte šećere i cimet i izmešajte. Zasebno pomešajte ulje sa vodom. Po tri kore odvojite za jedan rolat, pa na prvu koru nanesite dve a na drugu jednu kašiku mešavine sa uljem i vodom. Pospite mlevenim keksom treću koru, pa dodajte još 4 kašike fila, pa još malo mlevenog keksa. pita Uvijte u oblik rolata pa prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Mešavinom ulja i vode premažite rolate. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite prohlađene rolate pa ih pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)