PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 700 g rendanih kiselih jabuka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 150 g mlevenog keksa
- malo cimeta
i još :
- 50 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- malo prah šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite, oljuštite i izrendajte jabuke. Dodajte šećere i cimet i izmešajte. Zasebno pomešajte ulje sa vodom. Po tri kore odvojite za jedan rolat, pa na prvu koru nanesite dve a na drugu jednu kašiku mešavine sa uljem i vodom. Pospite mlevenim keksom treću koru, pa dodajte još 4 kašike fila, pa još malo mlevenog keksa. pita Uvijte u oblik rolata pa prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Mešavinom ulja i vode premažite rolate. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite prohlađene rolate pa ih pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)