MEDENJACI Starinski slatkiš po baka Ljljinom receptu, ukusa koji priča priče
Savršen desert, za prave ljubitelje meda.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆI MEDENJACI Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, prste da poližete
Slatki i mekani, poješće se odmah.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

FRULICE Neodoljivi slatkiš ukusa koji priča priče, za bilo koje doba dana
Fenomenalan desert najbolje ide uz šoljicu kafe.
- 5 kašika meda
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- 5 kašika mleka
- 5 kašika ulja
- 470g mekog brašna t400
- 1 kašika sode bikarbone
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite med, šećer, jaje, mleko i ulje. Dodajte prosejano brašno i sodu bikarbonu. Ručno zamesite testo. Oblikujte 25 kuglica pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, ostavite medenjake još 5 minuta u isključenoj rerni. Prijatno!

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)