MEDENJACI Starinski slatkiš po baka Ljljinom receptu, ukusa koji priča priče
Savršen desert, za prave ljubitelje meda.
Potrebno je
- 5 kašika meda
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- 5 kašika mleka
- 5 kašika ulja
- 470g mekog brašna t400
- 1 kašika sode bikarbone
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite med, šećer, jaje, mleko i ulje. Dodajte prosejano brašno i sodu bikarbonu. Ručno zamesite testo. Oblikujte 25 kuglica pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, ostavite medenjake još 5 minuta u isključenoj rerni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KROFNE SA KREMOM Vazdušaste i mekane kao pamuk, a mirišu na ljubav
Neodoljive i sočne, a zamirisaće cela kuća.
KEJK POPSI Slatke loptice sa keksom na štapiću se tope u ustima, a najmlađi će ih obožavati
Dekorativni slatkiš neodoljivog ukusa uspeće i početnicima.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
KEKSIĆI SA KIKIRIKI PUTEROM SOČNIJI OD KLASIČNIH A idealni za dolazak iznenadnih gostiju
Slatki i neodoljivi, a kikiriki puter daje posebnu draž.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)