TETA BISA ZNA KAKO SE PRAVI NAJLEPŠI DŽEM Sa kajsijama i belom čokoladom, poći će vam voda na usta
Ako volite kajsije i belu čokoladu, ovaj džem ćete praviti stalno.
Potrebno je
- 1 kg zrelih kajsija
- 200 g šećera
- 1 limun (sok)
- 100 g bele čokolade
- 1 štapić vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Operite i oljuštite kajsije, pa ih isecite na kockice.
U velikoj šerpi pomešajte kajsije, šećer i sok od limuna. Kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte štapić vanile i kuvajte dok se džem ne zgusne (oko 30-40 minuta). Na kraju, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Vruć džem sipajte u sterilizovane tegle i zatvorite.
Možda vas zanima:
DŽEM OD KAJSIJA OD SAMO 2 SASTOJKA Isti je kao onaj iz bakine kuhinje, svaki zalogaj budi nostalgiju na detinjstvo
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
BAKIN DŽEM OD KAJSIJA Svaki zalogaj budi nostalgiju, a treba vam samo 2 sastojka
Priprema je jednostavna, a savršeno ide uz palačinke i krofne.
DŽEM OD ŠLJIVA SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
DŽEM OD SMOKAVA BUDI SVA ČULA Savršen za krofne i palačinke, poćiće vam voda na usta
Savršenog mirisa i ukusa, pravićete stalno.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)