AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima

Ivana Pavlović

10:00

Kulinarski globus 0

Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.

američke palačinke
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 275 ml mleka
  • 275 g mekog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • prstohvat soli

Za preliv:

  • javorov sirup

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaja i so, pa umešajte šećer i ulje. Sve dobro sjedinite, pa dodajte brašno, mleko i prašak za pecivo. Umutite, ali vodite računa da ne bude grudvica, već gusta smesa kao jogurt. Pustite da odstoji 15 minuta. Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj premazan puterom, pa malom kutlačom uzmite smesu i sipajte na njega. Za nekoliko minuta okrenite palačinku. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Prelijte ih sa javorovim sirupom i dekorišite šlagom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading