AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
Potrebno je
Za testo:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 275 ml mleka
- 275 g mekog brašna
- 5 g praška za pecivo
- prstohvat soli
Za preliv:
- javorov sirup
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja i so, pa umešajte šećer i ulje. Sve dobro sjedinite, pa dodajte brašno, mleko i prašak za pecivo. Umutite, ali vodite računa da ne bude grudvica, već gusta smesa kao jogurt. Pustite da odstoji 15 minuta. Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj premazan puterom, pa malom kutlačom uzmite smesu i sipajte na njega. Za nekoliko minuta okrenite palačinku. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Prelijte ih sa javorovim sirupom i dekorišite šlagom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AMERIČKE PALAČINKE Donosimo vam originalni recept, biće sočne i vazdušaste
Služite uz sladoled.
AMERIČKE PALAČINKE Neodoljive i slatke, a savršeno idu uz sladoled
Savršene i slatke, a mekane kao duša.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Dodajte prilog po želji i uživajte
Dodajte javorov sirup, med ili prilog po želji, za pravo uživanje.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)