AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
Potrebno je
Za testo:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 275 ml mleka
- 275 g mekog brašna
- 5 g praška za pecivo
- prstohvat soli
Za preliv:
- javorov sirup
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja i so, pa umešajte šećer i ulje. Sve dobro sjedinite, pa dodajte brašno, mleko i prašak za pecivo. Umutite, ali vodite računa da ne bude grudvica, već gusta smesa kao jogurt. Pustite da odstoji 15 minuta. Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj premazan puterom, pa malom kutlačom uzmite smesu i sipajte na njega. Za nekoliko minuta okrenite palačinku. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Prelijte ih sa javorovim sirupom i dekorišite šlagom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
ORIGINALNO TESTO Najsočnije američke palačinke meke kao pamuk
Pravićete ih za doručak ili večeru.
TRIKOVI ZA NAJBOLJE PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a bez grudvica
Primenite ove korisne savete i uživajte u preukusnim palačinkama.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
FALAFEL Hrskavi zalogajčići sa Bliskog istoka, savršen prilog za najbolji ručak
Neodoljive loptice prave se brzo i lako, a osvojiće i one izbirljive.
KAZANDIBI Turski puding sa dugom istorijom, a mekan kao pamuk, prste da poližete
Kazandibi u prevodu znači dno kazana.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)