AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
Potrebno je
Za testo:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 275 ml mleka
- 275 g mekog brašna
- 5 g praška za pecivo
- prstohvat soli
Za preliv:
- javorov sirup
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja i so, pa umešajte šećer i ulje. Sve dobro sjedinite, pa dodajte brašno, mleko i prašak za pecivo. Umutite, ali vodite računa da ne bude grudvica, već gusta smesa kao jogurt. Pustite da odstoji 15 minuta. Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj premazan puterom, pa malom kutlačom uzmite smesu i sipajte na njega. Za nekoliko minuta okrenite palačinku. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Prelijte ih sa javorovim sirupom i dekorišite šlagom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
ORIGINALNO TESTO Najsočnije američke palačinke meke kao pamuk
Pravićete ih za doručak ili večeru.
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PALAČINKE Biće mekane i savršene, i neće pucati ni lepiti se
Primenite ovaj jednostavni trik i videćete razliku koliko su palačinke mekše i sočnije.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
Komentari (0)