BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
Potrebno je
- pola kokoške
- 1 cvekla
- 2 krompira
- pola glavice ako nađete mekanijeg kupusa
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 2 dl soka od paradajza
- ulje
- so
- 4.5 lit vode
Priprema:
U hladnu posoljenu vodu dodajte meso i kuvajte, sve dok se meso ne skuva. Zatim ga izvadite i ostavite sa strane. Cveklu sečenu na rezanca dodajte u vodu u kojoj se kuvalo meso, pa kad se dopola skuva, dodajte krompir sečen na kocke. Kad se krompir skuva dodajte rendani kupus, i kuvajte još 10 do 15 minuta, ali nemojte da se prekuva. U tiganju na malo ulja prodinstajte sitno seckan luk, pa kad postane staklast, umešajte rendanu šargarepu i dinstajte. Kad šargarepa omekša sipajte sok od paradajza. Prebacite u lonac u kome ste kuvali povrće, pa polako promešajte i posolite po izboru. Kad proključa kuvajte još 2 minuta, pa skinite sa ringle. U tiganju propržite kuvano meso, sve dok ne dobije zlatno žutu boju. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAZANJA SUPA U slasnom spoju predjela i omiljenog jela, popraviće vam dan u trenu
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
FALAFEL Hrskavi zalogajčići sa Bliskog istoka, savršen prilog za najbolji ručak
Neodoljive loptice prave se brzo i lako, a osvojiće i one izbirljive.
KAZANDIBI Turski puding sa dugom istorijom, a mekan kao pamuk, prste da poližete
Kazandibi u prevodu znači dno kazana.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)