BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
Potrebno je
- pola kokoške
- 1 cvekla
- 2 krompira
- pola glavice ako nađete mekanijeg kupusa
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 2 dl soka od paradajza
- ulje
- so
- 4.5 lit vode
Priprema:
U hladnu posoljenu vodu dodajte meso i kuvajte, sve dok se meso ne skuva. Zatim ga izvadite i ostavite sa strane. Cveklu sečenu na rezanca dodajte u vodu u kojoj se kuvalo meso, pa kad se dopola skuva, dodajte krompir sečen na kocke. Kad se krompir skuva dodajte rendani kupus, i kuvajte još 10 do 15 minuta, ali nemojte da se prekuva. U tiganju na malo ulja prodinstajte sitno seckan luk, pa kad postane staklast, umešajte rendanu šargarepu i dinstajte. Kad šargarepa omekša sipajte sok od paradajza. Prebacite u lonac u kome ste kuvali povrće, pa polako promešajte i posolite po izboru. Kad proključa kuvajte još 2 minuta, pa skinite sa ringle. U tiganju propržite kuvano meso, sve dok ne dobije zlatno žutu boju. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAZANJA SUPA U slasnom spoju predjela i omiljenog jela, popraviće vam dan u trenu
Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Komentari (0)