GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
Potrebno je:
- stari francuski hleb
- maslinovo ulje
- nekoliko listova svežeg bosiljka
- beli luk
- so
- biber
- pršuta
- mocarela
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kriške hleba isecite na debljinu santimetra pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Oljuštite beli luk pa njime istrljajte vruć hleb. Posolite i pobiberite pa pospite sitno seckanim bosiljkom. Na gotove bruskete naređajte po list tanko izrezanog pršuta.Na kraju dodajte nekoliko komadića sveže mocarele.Sipajte preko brusketa par kapi maslinovog ulja.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOH Jednostavni kolač koji budi nostalgiju, po receptu za početnike
Sočan i lak za pravljenje, bićete oduševljeni.
BRUSKETI NA DOMAĆI NAČIN Klasik italijanske kuhinje koji pomera granice dobrog ukusa
Hrskavi i slasni, prste da poližete.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)