GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah

Ivana Pavlović

11:00

Kulinarski globus 0

Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.

brusketi sa pršutom
Printscreen

Potrebno je:

  • stari francuski hleb
  • maslinovo ulje 
  • nekoliko listova svežeg bosiljka
  • beli luk
  • so
  • biber 
  • pršuta
  • mocarela

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kriške hleba isecite na debljinu santimetra pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Oljuštite beli luk pa njime istrljajte vruć hleb. Posolite i pobiberite pa pospite sitno seckanim bosiljkom. Na gotove bruskete naređajte po list tanko izrezanog pršuta.Na kraju dodajte nekoliko komadića sveže mocarele.Sipajte preko brusketa par kapi maslinovog ulja.

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading