GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.

Potrebno je:
- stari francuski hleb
- maslinovo ulje
- nekoliko listova svežeg bosiljka
- beli luk
- so
- biber
- pršuta
- mocarela
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kriške hleba isecite na debljinu santimetra pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Oljuštite beli luk pa njime istrljajte vruć hleb. Posolite i pobiberite pa pospite sitno seckanim bosiljkom. Na gotove bruskete naređajte po list tanko izrezanog pršuta.Na kraju dodajte nekoliko komadića sveže mocarele.Sipajte preko brusketa par kapi maslinovog ulja.
Možda vas zanima:

POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.

NEODILJIVO SAVRŠENSTVO Zapečena feta s medom, zakuska sa pet zvezdica
Važno je da uzmete pravu grčku fetu. To je sir znatno drugačijeg ukusa i teksture od naše fete i mnogo ćete pogrešiti ako ih u ovom receptu zamenite

BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača

LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme

Kuglice sa kokosom: Savršeni slatki zalogaj očas posla
Brzo, ukusno i slatko - ove tri reči su ključne kada na brzaka želimo da spremimo ukusnu poslasticu

Au, što je ovo dobro! Domaći, hrskavi čokoladni raspucanci
Čokladni raspucanci su pravi hit na internetu, a mi imamo originalni recept

Keksići sa limunom: Savršeno osvežavaju i najbolje idu uz čaj
Ovi kolačići idealno se kombinuju sa šoljom toplog čaja ili kafe

IMAM BALDI Turski specijalitet sa zanimljivom istorijskom pričom, a pogodan i za post
Imam baldi je savršeni turski delikates sa dugom tradicijom i zanimljivom istorijskom pričom o nastanku njegovog imena. Naime, legenda kaže da je u porobljenom Konstantinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela. Reč je o punjenom patlidžanu koji se zapeče u rerni. Može da se jede u danima posta jer mu je glavni sastojak povrće. Ovo jelo se jede hladno ili toplo, kao glavno jelo ili predjelo.

ŠPANSKI ĆUROSI SA ČOKOLADNIM SOSOM Spolja hrskavi, a iznutra sočni, prste da poližete
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)