KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- 2 jaja
- 2 šolje šećera
- 4 kašike kakao-praha
- 100 g putera ili margarina
- pola kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Otopite margarin ili puter. Zasebno umutite jaja i šećer. Tome dodajte ostale sastojke, pa polako mešajte. Treba da dobijete suvu koru. U manji okrugli pleh preručite smesu. Pecite od 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pustite da se prohladi. Švedski kolač služite uz kuglu sladoleda ili voće.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Gotov za minut, a ukusan kao da ste se trudili satima
Jednostavan desert skupog ukusa.

NAJBRŽI ČOKOLADNI KOLAČ Napravi se lako, a pojede brzo, za prave sladokusce
Neodoljivi slatkiš oduševiće sve koji ga budu probali.

ČOKOLADNI DESERT IZ ČAŠE Fenomenalan slatkiš koji se pravi lako, a savršen za iznenadne goste
Dodajte šlag ili sladoled i uživajte u desertu.

MEKSIČKI BURITO Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, pikantni klasik koji se ne odbija
Sočno i slasno jelo uspeće svima.

KUNEFE Orijentalna poslastica nezaboravnog ukusa koja se topi u ustima,nema ko vam neće tražiti recept
Bićete oduševljeni ukusom.

BUGACA Grčki slatki burek sa vanila kremom za savršeno jutro, rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Burek na sladak način raspametiće i one izbirljive.

NAPRAVITE NAJBOLJI KREM BRULE I TO KOD KUĆE Biće sočan i neodoljiv, gosti će biti oduševljeni
Čuveni francuski desert raspametiće i one izbirljive.

GRČKI SUVLAKI DAJE OSEĆAJ DA STE NA MORU Savršeno sočan i slasan, a priprema je jednostavna
Grčka brza hrana, čije ime suvlaki znači „mali ražnjić“, pravi se od mesa i neodoljive marinade. Iako se tradicionalno pravi od svinjskog mesa, često se umesto njega koristi piletina, govedina ili jagnjetina. Presudan šmek ovom specijalitetu daje upravo aromatčna marinada od crvenog vina i mirisnih začina. Još u drevnim vremenima, suvlaki je bio osnovna hrana za grčke ratnike, dajući im potrebnu snagu i energiju za borbe.
Komentari (0)