FRANCUSKI SPECIJALITET Pržene pačje grudi u sosu od pomorandže

Vesna Vukadinović

20:08

Kulinarski globus 0

Poslužite uz kuvani pirinač ili barenu boraniju.

FRANCUSKI SPECIJALITET Pržene pačje grudi u sosu od pomorandže
Shutterstock

Sastojci:

1 kg pačjih grudi

3 pomorandže

400 ml soka od pomorandže

400 ml pileće supe

2 glavice crnog luka

so i biber

Priprema:

Zasecite nožem kožu na nekoliko mesta, posolite i pobiberite meso po ukusu. Stavite u zagrejan tiganj i pržite na srednjoj temperaturi desetak minuta, pa okrenite i pržite još toliko sa druge strane. Izvadite meso na tanjir. U istom tiganju podinstajte iseckan crni luk, pa dodajte narendanu koru pomorandže, supu i sok od pomorandže. Procedite sos i dodajte iseckane kriške pomorandže. Pačje grudi isecite na komade, stavite na tanjir i prelijte sosom od pomorandže.

 

img
12. 04. 2025 07:50

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

img
04. 04. 2025 14:20

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

img
11. 04. 2025 12:35

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
14. 04. 2025 08:58

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
14. 04. 2025 22:45

VELIKO NAUČNO OTKRIĆE: Naučnici napravili bateriju koja se prilagođava bilo kom obliku (FOTO)

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Komentari (0)