SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak

Slobodanka Ćorić

15:02

Kulinarski globus 0

Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje

podgorički popeci
Printscreen

Potrebno je:       

4 filea telećeg mesa
100 g kajmaka
100 g goveđe pršute
sir domaći 300 g

Način pripreme:

Šnicle dobro istući tučkom za meso, samo sa jedne strane a ako primetite masnoću na krajevima obavezno je odstranite. Na svaku šniclu staviti malo kajmaka, sira i tanko izrezan pršut.

Šnicle urolati i umakati u brašno, jaje i prezlu. Zatim pržiti u dubokom tiganju na vrućem ulju.

Popeke okretati da se ravnomerno isprže, a potrebno im je do osam minuta.

Kad se isprže prelijte ih tartar sosom i ukrasite peršunom.

Servirajte uz pomfrit.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading