NAJRUSKIJA RUSKA SALATA Rusi prave ovu salatu tokom cele godine a ona uopšte i ne liči na onu na koju smo navikli
Ova salata je veoma osvežavajuća, neverovatno bogata ukusima, a recept će oduševiti sve one koji vole nešto laganiju hranu i obroke bez mesa.
Vinegret salata
Sastojci:
300 g cvekle
4-5 srednjih krompira
2 srednje šargarepe
5-6 kiselih krastavčića
1 šolja graška iz konzerve (može i pasulj)
1 manji crveni luk (može i crni)
1 šočjica ulja
1 kašika sirćeta
so, biber
Priprema:
Skuvajte krompir, šargarepu, cveklu. Cveklu pripremajte posebno jer joj treba duže vremena da se kuva, a možete i da je kupite skucvanu. Sve povrće iseckajte na kockice. Dodajte i ostale sastojke, takođe sitno iseckane i začinite uljem, sirćetom, solju i biberom. Rusi takođe često u ovu salatu stavljaju i kiseli kupus. Ako ga stavljate, smanjite za tu meru kisele krastavčiće.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)