BOZA Jeftin piće sjajnog ukusa, nekada je bilo po svim poslastičarama
Vratite se u dane detinjstva tako što ćete da napravite sok od boze. Ovo staro piće poreklom iz Turske, nekada je bilo jako popularno, svi su ga pravili.
Potrebno je
- 5 l vode
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika običnog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 400 g šećera
Priprema
Sipajte vodu u šerpu i ostavite da proključa. U posudi razmutite brašno sa malo vode pa sipajte dobijenu smesu u ključalu vodu. Kuvajte uz povremeno mešanje nekih pola sata. Promešajte kvasac sa malo mlake vode i kašičicom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte u vodu sa brašnom i promešajte. Pustite neka odstoji 24 sata. Procedite, a u šerpu stavite šećer i prelijte sa pola litra vode. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa kada se ohladi dodajte proceđenoj tečnosti. Vaš napitak je spreman. Čuvajte ga u frižideru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)