PALAČINKE NA DRUGAČIJI NAČIN Ovako prave na Tajlandu

Ivana Pavlović

17:00

Kulinarski globus 0

Napravite palačinke na drugačiji način. Mekane, aromatične i slatke. Donosimo vam recept za palačinke sa Tajlanda.

tajlandske palačinke
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje brašna
  • 1/2 šolje vode
  • 1 jaje
  • 1 kašika kondenzovanog mleka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika istopljenog putera
  • ulje za podmazivanje
  • margarin za prženje

ZA FIL

  • 2 banane
  • 10 kašičica kondenzovanog mleka

Priprema

U jednoj činiji pomešajte vodu, jaje, kondenzovano mleko, šećer i so. Dobro promešajte i odložite posudu. U veću posudu prosejte brašno, napravite rupu u sredini i dodajte mešavinu s jajima i sve dobro promešajte. Dodajte otopljeni puter. Mesite dok činija ne postane čista i dok se ne formira kompaktna lopta od testa. Prekrijte tankim slojem ulja i ostavite da odstoje 30 minuta. Testo podeite na 10 loptica, pa ih nauljite i maksimalno rastanjite oklagijom. Urolajte testo kao palačinku, uvijte u pužića, pa oklagijom napravite kvadrat. Pecite ih na zagrejanom margarinu, posle par sekundi okrenite, dodajte još malo margarina odgore. Onda stavite u centar par komadića banane i kašičicu kondenzovanog mleka i preklopite ivice kako fil ne bi ispadao. Tako zavijeno zapecite još malo s obe strane.

Možda vas zanima:

engleska pastirska pita

ENGLESKA PASTIRSKA PITA Osmišljena za uživanje a miriše na nedelju

13:00

26 februar, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalna engleska pita podseća na musaku, a u osnovi se sastoji od dva dela – baze od mlevenog mesa dinstanog u sosu i povrća, nekada pečuraka, koje se prekrije debljim slojem pire krompira. Po originalnom, britanskom receptu koristi se jagnjeće meso, ali možete bilo koje mleveno meso. Sočan nadev završava hrskavom koricom, zbog čega ćete uzeti parče više

Komentari (0)

Loading