PALAČINKE NA DRUGAČIJI NAČIN Ovako prave na Tajlandu
Napravite palačinke na drugačiji način. Mekane, aromatične i slatke. Donosimo vam recept za palačinke sa Tajlanda.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

PALAČINKE OD PROSA Zdrave i ukusne, a mekane kao duša
Premažite slanim ili slatkim prilogom.

PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Bogati fil im daje šmek, a mekane i vazdušaste
Mirisne i ukusne, bićete oduševljeni.

PALAČINKE S CIMETOM Aromatični i mirisni desert koji osvaja od prvog zalogaja
Toliko su slatke da najbolje odmah stavite duplu meru.
- 2 šolje brašna
- 1/2 šolje vode
- 1 jaje
- 1 kašika kondenzovanog mleka
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika istopljenog putera
- ulje za podmazivanje
- margarin za prženje
ZA FIL
- 2 banane
- 10 kašičica kondenzovanog mleka
Priprema
U jednoj činiji pomešajte vodu, jaje, kondenzovano mleko, šećer i so. Dobro promešajte i odložite posudu. U veću posudu prosejte brašno, napravite rupu u sredini i dodajte mešavinu s jajima i sve dobro promešajte. Dodajte otopljeni puter. Mesite dok činija ne postane čista i dok se ne formira kompaktna lopta od testa. Prekrijte tankim slojem ulja i ostavite da odstoje 30 minuta. Testo podeite na 10 loptica, pa ih nauljite i maksimalno rastanjite oklagijom. Urolajte testo kao palačinku, uvijte u pužića, pa oklagijom napravite kvadrat. Pecite ih na zagrejanom margarinu, posle par sekundi okrenite, dodajte još malo margarina odgore. Onda stavite u centar par komadića banane i kašičicu kondenzovanog mleka i preklopite ivice kako fil ne bi ispadao. Tako zavijeno zapecite još malo s obe strane.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)