PALAČINKE NA DRUGAČIJI NAČIN Ovako prave na Tajlandu
Napravite palačinke na drugačiji način. Mekane, aromatične i slatke. Donosimo vam recept za palačinke sa Tajlanda.
Potrebno je
- 2 šolje brašna
- 1/2 šolje vode
- 1 jaje
- 1 kašika kondenzovanog mleka
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika istopljenog putera
- ulje za podmazivanje
- margarin za prženje
ZA FIL
- 2 banane
- 10 kašičica kondenzovanog mleka
Priprema
U jednoj činiji pomešajte vodu, jaje, kondenzovano mleko, šećer i so. Dobro promešajte i odložite posudu. U veću posudu prosejte brašno, napravite rupu u sredini i dodajte mešavinu s jajima i sve dobro promešajte. Dodajte otopljeni puter. Mesite dok činija ne postane čista i dok se ne formira kompaktna lopta od testa. Prekrijte tankim slojem ulja i ostavite da odstoje 30 minuta. Testo podeite na 10 loptica, pa ih nauljite i maksimalno rastanjite oklagijom. Urolajte testo kao palačinku, uvijte u pužića, pa oklagijom napravite kvadrat. Pecite ih na zagrejanom margarinu, posle par sekundi okrenite, dodajte još malo margarina odgore. Onda stavite u centar par komadića banane i kašičicu kondenzovanog mleka i preklopite ivice kako fil ne bi ispadao. Tako zavijeno zapecite još malo s obe strane.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TORTA OD PALAČINKI SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE Izgledom obara s nogu, a nikad ukusnija
Kremasta i drugačija, bićete oduševljeni.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)