TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.

torta od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je

  • 120 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 3 jaja
  • 320 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1400 g ananasa
  • 400 g šargarepe
  • 3 kašičice tamnog ruma
  • 1 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašičica cimeta

Za glazuru:

  • 80 g šećera u prahu
  • 250 g krem sira
  • korica limuna
  • sok od pola limuna
  • orasi

Priprema: 

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Obložite kalup papirom za pečenje. u posudi umutite puter sa šećerom dok ne postane svetao. Dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje. Dodajte brašno, prašak za pecivo, bikarbonu i cimet. Mutite dok se sastojci ne sjedine. Potom dodajte rendanu šargarepu, ananas, orahe, rum i vanilu, pa dobro promešajte. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Čačkalicom proverite da li je gotovo. U jednoj posudi umutite krem sir, prah šećer i limunov sok. Na kraju, premažite preko prohlađenog kolača. Bon appetit! 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading