TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
Potrebno je
- 120 g maslaca
- 300 g šećera
- 3 jaja
- 320 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 200 g mlevenih oraha
- 1400 g ananasa
- 400 g šargarepe
- 3 kašičice tamnog ruma
- 1 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica cimeta
Za glazuru:
- 80 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- korica limuna
- sok od pola limuna
- orasi
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Obložite kalup papirom za pečenje. u posudi umutite puter sa šećerom dok ne postane svetao. Dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje. Dodajte brašno, prašak za pecivo, bikarbonu i cimet. Mutite dok se sastojci ne sjedine. Potom dodajte rendanu šargarepu, ananas, orahe, rum i vanilu, pa dobro promešajte. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Čačkalicom proverite da li je gotovo. U jednoj posudi umutite krem sir, prah šećer i limunov sok. Na kraju, premažite preko prohlađenog kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a savršena za post
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)