DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
Potrebno je
- 5 kg crvenih paprika
- 300 ml ulja
- 5 čena belog luka
- 100 ml sirćeta
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- biber po ukusu
Priprema:
Paprike operite i pecite na roštilju ili u rerni dok ne dobiju crnu boju i omekšaju. Zatim ih stavite u plastičnu kesu da se pare oko 15 minuta, što će olakšati ljuštenje. Oljuštite paprike, očistite ih od semena i stabljike, a zatim ih sitno iseckajte ili sameljite. U velikoj šerpi zagrejte ulje, dodajte seckane paprike i pržite na srednjoj temperaturi oko 1-2 sata, uz stalno mešanje. Kada se paprika skuva, dodajte sitno iseckan beli luk, sirće, so, šećer i biber. Kuvajte još 20-30 minuta. Vrući ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro ih zatvorite i okrenite naopačke. Ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
DOMAĆI AJVAR PO BAKINOM STAROM RECEPTU Pravi se lako, a smaže se u trenu
Bilo da ga samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
AJVAR OD TIKVICA MILUJE NEPCA Drugačiji i savršen, i dupla mera će biti malo
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom jelu.
DOMAĆI AJVAR BOLJI OD KUPOVNOG Donosimo vam tradicionalan makedonski recept, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto i začinjeno, ovaj ajvar ćete da obožavate.
DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)