DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
Potrebno je
- 5 kg crvenih paprika
- 300 ml ulja
- 5 čena belog luka
- 100 ml sirćeta
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- biber po ukusu
Priprema:
Paprike operite i pecite na roštilju ili u rerni dok ne dobiju crnu boju i omekšaju. Zatim ih stavite u plastičnu kesu da se pare oko 15 minuta, što će olakšati ljuštenje. Oljuštite paprike, očistite ih od semena i stabljike, a zatim ih sitno iseckajte ili sameljite. U velikoj šerpi zagrejte ulje, dodajte seckane paprike i pržite na srednjoj temperaturi oko 1-2 sata, uz stalno mešanje. Kada se paprika skuva, dodajte sitno iseckan beli luk, sirće, so, šećer i biber. Kuvajte još 20-30 minuta. Vrući ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro ih zatvorite i okrenite naopačke. Ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
TAHINI Kremasti prilog koji se slaže sa brojnim namirnicama, a može da se jede i samostalno sa hlebom
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
NEODOLJIVI MALIDŽANO Beli ajvar zaludeo domaćice širom Srbije, a evo i zašto
Bilo da mažete samostalno na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
BELI AJVAR BOLJI OD KLASIČNOG Domaćice u Srbiji poludele za njim, a tajna je u ovom sastojku
Slasni namaz od paprike i patlidžana budi sva čula.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)