DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
Potrebno je
- 5 kg crvenih paprika
- 300 ml ulja
- 5 čena belog luka
- 100 ml sirćeta
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- biber po ukusu
Priprema:
Paprike operite i pecite na roštilju ili u rerni dok ne dobiju crnu boju i omekšaju. Zatim ih stavite u plastičnu kesu da se pare oko 15 minuta, što će olakšati ljuštenje. Oljuštite paprike, očistite ih od semena i stabljike, a zatim ih sitno iseckajte ili sameljite. U velikoj šerpi zagrejte ulje, dodajte seckane paprike i pržite na srednjoj temperaturi oko 1-2 sata, uz stalno mešanje. Kada se paprika skuva, dodajte sitno iseckan beli luk, sirće, so, šećer i biber. Kuvajte još 20-30 minuta. Vrući ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro ih zatvorite i okrenite naopačke. Ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
DOMAĆI PINĐUR Ukusan, a bez konzervansa, uživaćete u svakom zdravom zalogaju
Još bolji od onog kupovnog, pravićete stalno.
PILEĆA PAŠTETA Za brzi doručak ili kao slasan prilog, a ukusa koji priča priče
Najbolje mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
DOMAĆI LEŠNIK KREM Zdravi namaz koji pomera granice dobrog ukusa, a savršeno se slaže sa palačinkama
Možete da ga mažete samostalno na hleb, filujete palačinke ili dodate omiljenom slatkišu.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
KAFU NIKAKO NEMOJTE DA PIJETE SA OVE 2 NAMIRNICE Nije zdravo, a može da izazove ove simptome
Iako mnogi ne mogu da zamisle jutro bez kafe, neke kombinacije namirnica sa njom mogu da izazovu određene simptome.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
OČISTITE DRVENU DASKU ZA SEČENJE Biće kao nova, a sitne linije će nestati kao rukom odnešene
Na jednostavan način očistite dasku, sijaće se kao nova, a znaćete da je bezbedna za upotrebu.
KRAMBL SA JABUKAMA Mirisni desert kao izmišljen za jesen, a popravlja dan u trenu
Mrvičasti, sočni desert raspametiće i one koji ne vole jabuke.
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
Komentari (0)