DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Otvoriće vam apetit u trenu.

ajvar
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 kg crvenih paprika
  • 300 ml ulja
  • 5 čena belog luka
  • 100 ml sirćeta
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • biber po ukusu

Priprema:
Paprike operite i pecite na roštilju ili u rerni dok ne dobiju crnu boju i omekšaju. Zatim ih stavite u plastičnu kesu da se pare oko 15 minuta, što će olakšati ljuštenje. Oljuštite paprike, očistite ih od semena i stabljike, a zatim ih sitno iseckajte ili sameljite. U velikoj šerpi zagrejte ulje, dodajte seckane paprike i pržite na srednjoj temperaturi oko 1-2 sata, uz stalno mešanje. Kada se paprika skuva, dodajte sitno iseckan beli luk, sirće, so, šećer i biber. Kuvajte još 20-30 minuta. Vrući ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro ih zatvorite i okrenite naopačke. Ostavite da se ohlade.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading