DOMAĆA TURŠIJA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a mnogo zdravija

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Odlična za imunitet, a osvaja na prvi zalogaj.

domaća turšija
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krastavčića
  • 500 g crvene paprike
  • 500 g karfiola
  • 500 g šargarepe
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 l vode
  • 300 ml sirćeta
  • 100 g soli
  • 1 kašika šećera
  • biber u zrnu po ukusu

Priprema:
Operite i iseckajte povrće na komade po želji. U loncu zagrejte vodu, dodajte sirće, so, šećer i biber u zrnu, pa prokuvajte. U sterilizovane tegle složite povrće, a između stavite čenove belog luka. Prelijte vruću salamuru preko povrća, dobro zatvorite tegle i ostavite da se hlade.

 

Komentari (0)

Loading