RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 40 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600g pečuraka
- 1 šolja kočanskog pirinča
- 1 šolja belog vina
- oko pola l supe (može od kocke)
- so
- biber
- majčina dušica
- 50 g rendanog parmezana
- peršun
Priprema:
Puter zagrejte sa maslinovim uljem, pa dodajte seckane lukove. Propržite, dok ne postane staklast. Dodajte očišćene pečurke, zatim i prstohvat soli, pa smanjite temperaturu i pržite uz često mešanje. Kad pečurke puste sokove i tečnost uvri, dodajte pirinač. Promešajte da se sastojci dobro sjedine, pa sipajte vino. Smanjite još temperaturu pa polako dinstajte, i dodajte supu, uz često mešanje. Kad dobije teksturu rižota posolite i pobiberite, pa dodajte prstohvat majčine dušice. Na kraju, skinite sa ringle i dodajte rendani sir. Dobro izmešajte, pa pospite seckanim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠARENI RIŽOTO Specijalitet sa pečurkama koji greje dušu i telo
Sočan i ukusan, prste da poližete.
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.
DOMAĆI RIŽOTO BOLJI OD KUPOVNOG Ukusa koji priča priče, postaće vaše novo omiljeno jelo
Samo dodajte meso ili prilog po želji.
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)