AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
Potrebno je
Za testo:
- 700 g običnog brašna
- 250 g margarina
- 1 vanilin šećer
- 200 g šećera
- 2 jaja
- kora jednog limuna
- prašak za pecivo
Za punjenje
- 2 kg kiselih jabuka
- 3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U brašno dodajte šećere, 2 jajeta, rendanu limunovu koru, prašak za pecivo i omekšali margarin. Dodajte malo ulja pa zamesite mrvičasto testo. Onda ga podelite na 2 dela. Zatim operite, oljuštite i narendajte jabuke. Umešajte šećer i cimet. Umešajte orahe, pa promešajte. Utisnite u pleh obložen papirom za pečenje, pa preko stavite fil od jabuka. Napravite mrežu od ostatka testa. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Viralni desert koji je zaludeo milione domaćica, a evo i razloga
Jednostavne pripreme i skupog ukusa, za sve prilike.
AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)