AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.

američka pita
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 700 g običnog brašna
  • 250 g margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • kora jednog limuna
  • prašak za pecivo

Za punjenje

  • 2 kg kiselih jabuka
  • 3 kašike šećera u prahu

Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U brašno dodajte šećere, 2 jajeta, rendanu limunovu koru, prašak za pecivo i omekšali margarin. Dodajte malo ulja pa zamesite mrvičasto testo. Onda ga podelite na 2 dela. Zatim operite, oljuštite i narendajte jabuke. Umešajte šećer i cimet. Umešajte orahe, pa promešajte. Utisnite u pleh obložen papirom za pečenje, pa preko stavite fil od jabuka. Napravite mrežu od ostatka testa. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading