HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
Potrebno je
- 2 komada belog pilećeg mesa
- 4-5 čena belog luka
- 50 g kačkavalja na listiće
- 50 g suve slanine
- 1 zelena paprika
Za preliv:
- so
- biber
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 3 kašike majoneza
- 1 kašika soja sosa
- malo crvene mlevene paprike
- malo tucane paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. Zasecite meso po celoj širini, što dublje, u razmaku od 2 cm. Papriku, kačkavalj, slaninu i listiće belog luka stavljajte u proreze. U jednoj posudi pomešajte ulje, senf, majonez, soja sos, slatku papriku, tucanu papriku, biber i so. Sipajte preliv preko punjenog mesa. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli
Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.
HARMONIKA PILETINA Slasna rapsodija sa spanaćem i sirom, još kremastija od verzije sa krompirom
Ako volite haselbak krompir, ovu verziju sa piletinom ćete obožavati.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)