HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
Potrebno je
- 2 komada belog pilećeg mesa
- 4-5 čena belog luka
- 50 g kačkavalja na listiće
- 50 g suve slanine
- 1 zelena paprika
Za preliv:
- so
- biber
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
- 3 kašike majoneza
- 1 kašika soja sosa
- malo crvene mlevene paprike
- malo tucane paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. Zasecite meso po celoj širini, što dublje, u razmaku od 2 cm. Papriku, kačkavalj, slaninu i listiće belog luka stavljajte u proreze. U jednoj posudi pomešajte ulje, senf, majonez, soja sos, slatku papriku, tucanu papriku, biber i so. Sipajte preliv preko punjenog mesa. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MEDENA KRILCA SLASNIJA OD KLASIČNIH Meso se lepi za prste, postaće vaše novo omiljeno jelo
Ako volite klasična krilca, ova sa medom ćete obožavati.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
RUČAK ZA 15 MINUTA! Punjenu piletinu na ovaj naćin sigurno niste jeli
Kombinacije su razne.
RUČAK ZA ZAUZETE ŽENE Savršen spoj ukusa, a na stolu je već posle 30 minuta!
Paketići od piletine punjeni senfom i umotani u slaninu oduševiće vaše ukućane i lepo ih zasititi.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
HAVANA TORTA Nepečena poslastica od samo 6 sastojaka, a mekana kao duša
U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)