HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.

harmonika piletina
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 komada belog pilećeg mesa
  • 4-5 čena belog luka
  • 50 g kačkavalja na listiće
  • 50 g suve slanine
  • 1 zelena paprika


Za preliv:

  • so
  • biber
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašika soja sosa
  • malo crvene mlevene paprike
  • malo tucane paprike


Priprema:

Rernu zagrejte na 210 stepeni. Zasecite meso po celoj širini, što dublje, u razmaku od 2 cm. Papriku, kačkavalj, slaninu i listiće belog luka stavljajte u proreze. U jednoj posudi pomešajte ulje, senf, majonez, soja sos, slatku papriku, tucanu papriku, biber i so. Sipajte preliv preko punjenog mesa. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Bon appetit!



 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading