KREMASTA KROMPIR ČORBA Delikates "na kašiku" u slasnom spoju sa slaninom, a ukusa koji priča priče
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
Potrebno je
- četiri veća krompira
- dva luka
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- so
- biber
- beli luk
- 100 grama slanine
Priprema
Krompir ogulite pa isecite na kockice, a zatim skuvajte, sve dok ne omekša. Luk isecite na sitne kocke. Slaninu isecite na tanke šnite. U tiganju propržite slaninu, pa je izvadite i ostavite sa strane. U masti od slanine prodinstajte luk. Umešajte kašičicu brašna pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite i dodajte beli luk. U zgusnutu čorbu dodajte krompir i kuvajte još 3 do 5 minuta na tihoj vatri. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Jeftino, a izdašno jelo na "kašiku", za prave gurmane
Aromatično i slasno jelo nestaće u trenu.
KUVANO JELO Izvadite nekoliko namirnica iz frižidera i skuvajte ručak!
Ova čorba od krompira i povrća je jeftina, a lepo će vas zasititi.
SUPER RUČAK Čorba od sočiva odlično zasiti, a brzo se skuva
Sočivo je veoma zdravo i poželjno je da bude u jelovniku.
BRZO, ZDRAVO I UKUSNO JELO Lagana čorba od spanaća i pirinča
Uz ovu čorbu će zavoleti spanać i oni koji ga ne vole.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
Komentari (0)