KREMASTA KROMPIR ČORBA Delikates "na kašiku" u slasnom spoju sa slaninom, a ukusa koji priča priče
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
Potrebno je
- četiri veća krompira
- dva luka
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- so
- biber
- beli luk
- 100 grama slanine
Priprema
Krompir ogulite pa isecite na kockice, a zatim skuvajte, sve dok ne omekša. Luk isecite na sitne kocke. Slaninu isecite na tanke šnite. U tiganju propržite slaninu, pa je izvadite i ostavite sa strane. U masti od slanine prodinstajte luk. Umešajte kašičicu brašna pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite i dodajte beli luk. U zgusnutu čorbu dodajte krompir i kuvajte još 3 do 5 minuta na tihoj vatri. Bon appetit!
Možda vas zanima:
JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.
KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Slasna i gurmanska, prste da poližete
Fenomenalna i sočna, a slaninica daje poseban šmek.
KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Jeftino, a izdašno jelo na "kašiku", za prave gurmane
Aromatično i slasno jelo nestaće u trenu.
KUVANO JELO Izvadite nekoliko namirnica iz frižidera i skuvajte ručak!
Ova čorba od krompira i povrća je jeftina, a lepo će vas zasititi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)