KRAMBL SA JABUKAMA Mirisni desert kao izmišljen za jesen, a popravlja dan u trenu
Mrvičasti, sočni desert raspametiće i one koji ne vole jabuke.
Potrebno je
- 115 g putera
- 115 g smeđeg šećera
- 175 g pšeničnog brašna
- 3 jabuke, oljuštane i iseckane na kockice
- pola kašičice cimeta
- malo vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zakuvajte jabuke, vodu i cimet, oko 7 minuta, na srednjoj vatri. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter i šećer pa mešajte sve dok ne dobijete strukturu peska. Prebacite skuvane jabuke sa malo tečnosti u vatrostalnu posudu pa pospite mešavinom brašna, putera i šećera (kramblom). Pecite desert oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)