KRAMBL SA JABUKAMA Mirisni desert kao izmišljen za jesen, a popravlja dan u trenu

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Mrvičasti, sočni desert raspametiće i one koji ne vole jabuke.

krambl sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 115 g putera
  • 115 g smeđeg šećera
  • 175 g pšeničnog brašna
  • 3 jabuke, oljuštane i iseckane na kockice
  • pola kašičice cimeta
  • malo vode

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi zakuvajte jabuke, vodu i cimet, oko 7 minuta, na srednjoj vatri. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter i šećer pa mešajte sve dok ne dobijete strukturu peska. Prebacite skuvane jabuke sa malo tečnosti u vatrostalnu posudu pa pospite mešavinom brašna, putera i šećera (kramblom). Pecite desert oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading