BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula
Svi je vole, a uspeće i početnicima.
Potrebno je
- 100 g čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g mlevenog keksa
- 400 g šećera
- 200 g maslaca
- 200 ml vode
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Na ringlu u šerpu stavite šećer i vodu da prokuvaju, do gustine meda. Zatim skinite s ringle i dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne otopi, pa dodajte mleveni keks i orahe. Dobro sjedinite smesu. Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte čokoladni deo pa ravnomerno rasporedite. Preko njega dodajte svetli deo pa poravnajte. Na pari otopite čokoladu s uljem da dobijete glazuru. Preko svetlog dela u plehu prelijte čokoladnu glazuru. Pustite da se bajadera stegne, pa je secite na štanglice. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM Za savršeno popodne, a miriše na ljubav
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula
Svi je vole, a uspeće i početnicima.
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
PAPULA KOJU JE OBOŽAVAO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posna i mrsna, a ukusa koji se pamti
Fenomanalno jelo držaće vas dugo sitim.
MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak
Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.
TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
Komentari (0)