GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 500 g junetine od lopatice
- 500 g luka
- 75 g koncentrata paradajza
- 500 ml vode
- 200 ml belog ili crvenog vina
- 250 g krompira
- pola kašičice kima
- 2-3 lovorova lista
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- 50 ml ulja
- so
Priprema:
Iseckajte meso na kockice jednake veličine. Ispržite u dubljoj posudi, na zagrejanom ulju. Izvadite i ostavite sa strane. Zatim, na istom ulju propržite 7 minuta sitno seckan luk. Kad omekša, umešajte meso, kim i lovor. Dolivajte po potrebi po malo vode. Tako kuvaje sat i po vremena. Posolite pa dodajte crvenu mlevenu papriku i koncentrat paradajza. Sipajte vino i krompir sečen na kockice. Kuvajte gulaš još pola sata do 40 minuta, dok ne bude kuvan. Bon appetit!
Možda vas zanima:
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)