GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.

gulaš u vinu
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g junetine od lopatice
  • 500 g luka
  • 75 g koncentrata paradajza
  • 500 ml vode
  • 200 ml belog ili crvenog vina
  • 250 g krompira
  • pola kašičice kima
  • 2-3 lovorova lista
  • 2 kašičice slatke mlevene paprike
  • 50 ml ulja
  • so

Priprema:

Iseckajte meso na kockice jednake veličine. Ispržite u dubljoj posudi, na zagrejanom ulju. Izvadite i ostavite sa strane. Zatim, na istom ulju propržite 7 minuta sitno seckan luk. Kad omekša, umešajte meso, kim i lovor. Dolivajte po potrebi po malo vode. Tako kuvaje sat i po vremena. Posolite pa dodajte crvenu mlevenu papriku i koncentrat paradajza. Sipajte vino i krompir sečen na kockice. Kuvajte gulaš još pola sata do 40 minuta, dok ne bude kuvan. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading