GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 500 g junetine od lopatice
- 500 g luka
- 75 g koncentrata paradajza
- 500 ml vode
- 200 ml belog ili crvenog vina
- 250 g krompira
- pola kašičice kima
- 2-3 lovorova lista
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- 50 ml ulja
- so
Priprema:
Iseckajte meso na kockice jednake veličine. Ispržite u dubljoj posudi, na zagrejanom ulju. Izvadite i ostavite sa strane. Zatim, na istom ulju propržite 7 minuta sitno seckan luk. Kad omekša, umešajte meso, kim i lovor. Dolivajte po potrebi po malo vode. Tako kuvaje sat i po vremena. Posolite pa dodajte crvenu mlevenu papriku i koncentrat paradajza. Sipajte vino i krompir sečen na kockice. Kuvajte gulaš još pola sata do 40 minuta, dok ne bude kuvan. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)