NAJBOLJI RECEPT ZA JUNEĆI GULAŠ Zbog jednog tajnog sastojka brže se skuva i mnogo je ukusniji

Jelena Vukelić

14:12

Sezonski recepti 0

Ako ne znate šta biste spremili za ručak evo sjajnog predloga.

gulaš
Shutterstock

 

Sastojci:

 

800 gr junećeg mesa
800 gr crnog luka
1 čen belog luka
malo slanine
malo ulja
100 ml pasiranog paradajza

3 kockice crne čokolade
voda
kašika i po slatke začinske paprike
so i biber
1 kašičica suvog začina

 

Priprema

Za gulaš, uvek stavite luka koliko i mesa. Prvo iseckajte sitno crni luk, zatim u šerpu dodajte malo ulja, a kada se zagreje, sipajte luk da se dinsta na srednjoj temperaturi. Zatim, sitno isecite beli luk i stavite da se prži zajedno sa crnim lukom. Za bolji ukus, slaninu isecite na kockice, ali ne celo parče koje ste pripremili, već malo sačuvajte sa strane. 

Juneće meso, takođe, isecite na krupne kocke. Slaninu i juneće meso dodati zaprišci, nakon nekih 10ak minuta kada se luk ispržio. Sve promešajte i ostavite da se dinsta na laganoj vatri oko 15-20 minuta. Poklopite šerpu, ali ne skroz. 

Zatim, dodajte slatku začinsku papriku, promešajte i dodajte soli, bibera, suvih začina i crnu čokoladu. Onda nalijte vodom koliko da se prekrije meso i ostavite od sat ipo do 3 sata da se krčka na laganoj vatri. Videćete kada budete probali koliko je potrebno kuvati ga. Po potrebi, dodajte vode tokom kuvanja. Kada prođe vreme kuvanja, dodajte pasirani paradajz i soli, po ukusu, ako smatrate da je potrebno. Ostavite da se kuva jo 20ak minuta. 

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading