NAJBOLJI RECEPT ZA JUNEĆI GULAŠ Zbog jednog tajnog sastojka brže se skuva i mnogo je ukusniji
Ako ne znate šta biste spremili za ručak evo sjajnog predloga.

Sastojci:
800 gr junećeg mesa
800 gr crnog luka
1 čen belog luka
malo slanine
malo ulja
100 ml pasiranog paradajza
3 kockice crne čokolade
voda
kašika i po slatke začinske paprike
so i biber
1 kašičica suvog začina
Priprema
Za gulaš, uvek stavite luka koliko i mesa. Prvo iseckajte sitno crni luk, zatim u šerpu dodajte malo ulja, a kada se zagreje, sipajte luk da se dinsta na srednjoj temperaturi. Zatim, sitno isecite beli luk i stavite da se prži zajedno sa crnim lukom. Za bolji ukus, slaninu isecite na kockice, ali ne celo parče koje ste pripremili, već malo sačuvajte sa strane.
Juneće meso, takođe, isecite na krupne kocke. Slaninu i juneće meso dodati zaprišci, nakon nekih 10ak minuta kada se luk ispržio. Sve promešajte i ostavite da se dinsta na laganoj vatri oko 15-20 minuta. Poklopite šerpu, ali ne skroz.
Zatim, dodajte slatku začinsku papriku, promešajte i dodajte soli, bibera, suvih začina i crnu čokoladu. Onda nalijte vodom koliko da se prekrije meso i ostavite od sat ipo do 3 sata da se krčka na laganoj vatri. Videćete kada budete probali koliko je potrebno kuvati ga. Po potrebi, dodajte vode tokom kuvanja. Kada prođe vreme kuvanja, dodajte pasirani paradajz i soli, po ukusu, ako smatrate da je potrebno. Ostavite da se kuva jo 20ak minuta.

GOTOVA ZA POLA SATA, NEMA TRUNKU MESA, A HRANLJIVA KAO DA IMA Recept za brzu letnju čorbu oduševljava sve, komšinice i komšije će vas moliti za recept
Kad vam treba nešto brzo, toplo i hranljivo, a nemate puno vremena za kuvanje, brza čorba je pravi izbor.

BEZ KONZERVANSA I KUVANJA Napravite jednostavan i ukusan prirodni sok od kajsija
Donosimo vam vrlo jednostavan recept

POSNA CARSKA PITA Još bolja nego original, hrskava spolja, a mekana iznutra
Ovo jednostavno jelo, koje je bogato vlaknima i vitaminima, savršen je izbor za posne dane ili lagani obrok.

EKSPLOZIJA UKUSA Salata sa dimljenim lososom je idealan letnji obrok, hranljiva, ukusna, a sprema se za tili čas
Hrskava je zahvaljujući domaćim krutonima, kremasta zbog jednostavnog prelivа od senfa i majoneza, i...

STARINSKI RECEPT ZA BOŽANSTVENO LETNJE JELO Bećar paprikaš, raskoš slasti i lepote ukusa
Bećar paprikaš je letnje jelo od paprike, luka i paradajza, veoma je poznato i zastupljeno generacijama na ovim prostorima
Komentari (0)