BAKLAVA SA MAKOM Najlepša slatka pita koju ste jeli, svi će tražiti dodatak!
Baklava sa makom je sočna poslastica kojoj niko ne može da odoli.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g mlevenog maka
4 jaja
1 čaša (od jogurta) ulja
1 čaša šećera
1 čaša jogurta
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Preliv:
3 šoljice (200 ml) vode
3 šoljice šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte ostale sastojke. Mažite svaku koru filom (stavljajte jednu srednju kutlaču) i ređajte jednu na drugu u podmazan pleh. Isecite na kocke i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Preliv: Stavite oba šećera i vodu da provre, pa ohladite. Vrelu baklavu prelijte hladnim prelivom.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)