BAKLAVA SA MAKOM Najlepša slatka pita koju ste jeli, svi će tražiti dodatak!
Baklava sa makom je sočna poslastica kojoj niko ne može da odoli.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g mlevenog maka
4 jaja
1 čaša (od jogurta) ulja
1 čaša šećera
1 čaša jogurta
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Preliv:
3 šoljice (200 ml) vode
3 šoljice šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte ostale sastojke. Mažite svaku koru filom (stavljajte jednu srednju kutlaču) i ređajte jednu na drugu u podmazan pleh. Isecite na kocke i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Preliv: Stavite oba šećera i vodu da provre, pa ohladite. Vrelu baklavu prelijte hladnim prelivom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)