BAKLAVA SA MAKOM Najlepša slatka pita koju ste jeli, svi će tražiti dodatak!
Baklava sa makom je sočna poslastica kojoj niko ne može da odoli.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g mlevenog maka
4 jaja
1 čaša (od jogurta) ulja
1 čaša šećera
1 čaša jogurta
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Preliv:
3 šoljice (200 ml) vode
3 šoljice šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte ostale sastojke. Mažite svaku koru filom (stavljajte jednu srednju kutlaču) i ređajte jednu na drugu u podmazan pleh. Isecite na kocke i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta. Preliv: Stavite oba šećera i vodu da provre, pa ohladite. Vrelu baklavu prelijte hladnim prelivom.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)