MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.

mimoza salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 krompira
  • 4 jaja
  • 200 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 100 g majoneza

Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, ohladite i oljuštite. Jaja skuvajte, pa ohladite i oljuštite. Napravite preliv za salatu: pomešajte pavlaku i majonez, pa posolite po ukusu. Dno providne činije premažite prelivom. Narendajte krompir, pa ga namažite prelivom. Preko narendajte šunku i premažite prelivom. Narendajte kuvano jaje, pa stavite preliv. Preko narendajte kačkavalj. Ponovite postupak. Odozgo preko salate narendajte preostali kačkavalj. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading