ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
Za testo:
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 300 ml jogurta
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 5 kašika sitno seckanog peršuna
Za fil:
- šunka
- pavlaka
- kuvana jaja
- krem sir
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca prvo razdvojite od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca, pa u njih dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, so i peršun. Dobro promešajte pa polako dodajte šne od belanaca. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite smesu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen rolat uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se prohladi. Kada se ispeče, uvijte koru u vlažnu krpu. Nakon što se prohladi filujte mešavinom šunke, pavlake, jaja i sira. Uvijte rolat čvrsto u najlonsku foliju, da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)