ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
Za testo:
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 300 ml jogurta
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 5 kašika sitno seckanog peršuna
Za fil:
- šunka
- pavlaka
- kuvana jaja
- krem sir
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca prvo razdvojite od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca, pa u njih dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, so i peršun. Dobro promešajte pa polako dodajte šne od belanaca. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite smesu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen rolat uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se prohladi. Kada se ispeče, uvijte koru u vlažnu krpu. Nakon što se prohladi filujte mešavinom šunke, pavlake, jaja i sira. Uvijte rolat čvrsto u najlonsku foliju, da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLANI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno slavsko predjelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Polizaćete prste koliko je ukusno, a nema ko vam neće tražiti recept.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)