ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.

rolat od peršuna
Printscreen

Za testo:

  • 6 jaja
  • 300 g brašna
  • 300 ml jogurta
  • pola kesice praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 5 kašika sitno seckanog peršuna

Za fil:

  • šunka
  • pavlaka
  • kuvana jaja
  • krem sir
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca prvo razdvojite od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca, pa u njih dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, so i peršun. Dobro promešajte pa polako dodajte šne od belanaca. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite smesu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen rolat uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se prohladi. Kada se ispeče, uvijte koru u vlažnu krpu. Nakon što se prohladi filujte mešavinom šunke, pavlake, jaja i sira. Uvijte rolat čvrsto u najlonsku foliju, da se prohladi. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading