ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
Za testo:
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 300 ml jogurta
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 5 kašika sitno seckanog peršuna
Za fil:
- šunka
- pavlaka
- kuvana jaja
- krem sir
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca prvo razdvojite od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst šne. Zasebno umutite žumanca, pa u njih dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt, so i peršun. Dobro promešajte pa polako dodajte šne od belanaca. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite smesu. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečen rolat uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se prohladi. Kada se ispeče, uvijte koru u vlažnu krpu. Nakon što se prohladi filujte mešavinom šunke, pavlake, jaja i sira. Uvijte rolat čvrsto u najlonsku foliju, da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sočan spoj sa šunkom, sirom i ajvarom oduševiće sve gurmane.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
MIMOZA SALATA Druga omiljena salata u Srbiji, odmah posle ruske, po receptu bez mane
Slasna i sočna, gosti će biti oduševljeni.
PATLIDŽAN SALATA SA SVETE GORE Sočno predjelo koje spaja Balkan i Mediteran, a idealno za dane strogog posta
Sočna i aromatična, za pravo uživanje.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Supa od pečene bundeve i pomorandže – Topla i osvežavajuća jesenja poslastica
Supa od pečene bundeve i pomorandže kombinuje bogatstvo bundeve sa osvežavajućom kiselkastom notom pomorandže, stvarajući jedinstveno iskustvo u svakom zalogaju.
ROLAT OD PERŠUNA Savršeno slano predjelo za slavsku trpezu, svaki zalogaj je gurmanski raj
Priprema je jednostavna, a nema ko vam neće tražiti recept.
ČOKO KOKOS TORTA BEZ BRAŠNA Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a gotova očas posla
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)