NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
Potrebno je
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 125 g maslaca
- 3 kašike vanilin šećera
- 50 g brašna
- 20 g kakao praha
- 1, 5 kašičica praška za pecivo
- 100 g mlevenih badema
- 110 g narendane čokolade
- 600 g slatke pavlake
- 3 kašike učvršćivača za šlag
- 2 banane
- pola limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi mikserom umutite belanca s malo šećera u čvrst sneg. Umutite penasto maslac sa šećerima, pa lagano dodajte žumanca. Zasebno umutite brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu. Mikserom umutite šne od belanaca pa dodajte malo strugane čokolade. Testo prebacite u pleh. Pecite oko pola sata, u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se potpuno prohladi. Zarežite nožem oko ivice biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Sedište biskvita izdubite kašikom oko 1 cm duboko, te izmrvite kolač u posudu. Šlag umutite s učvršćivačem, vanilinim šećerom i ostatkom šećera. Dodajte ostatak strugane čokolade. Ogulite banane, pa ih presecite po dužini napola i nakapajte limunovim sokom. Na izdubljeni biskvit rasporedite iseckane banane. Zatim ih premažite šlagom. Kašikom izmrvite komade torte na vrh. Ostavite tortu najmanje sat vremena da se prohladi i stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)