NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
Potrebno je
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 125 g maslaca
- 3 kašike vanilin šećera
- 50 g brašna
- 20 g kakao praha
- 1, 5 kašičica praška za pecivo
- 100 g mlevenih badema
- 110 g narendane čokolade
- 600 g slatke pavlake
- 3 kašike učvršćivača za šlag
- 2 banane
- pola limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi mikserom umutite belanca s malo šećera u čvrst sneg. Umutite penasto maslac sa šećerima, pa lagano dodajte žumanca. Zasebno umutite brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu. Mikserom umutite šne od belanaca pa dodajte malo strugane čokolade. Testo prebacite u pleh. Pecite oko pola sata, u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se potpuno prohladi. Zarežite nožem oko ivice biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Sedište biskvita izdubite kašikom oko 1 cm duboko, te izmrvite kolač u posudu. Šlag umutite s učvršćivačem, vanilinim šećerom i ostatkom šećera. Dodajte ostatak strugane čokolade. Ogulite banane, pa ih presecite po dužini napola i nakapajte limunovim sokom. Na izdubljeni biskvit rasporedite iseckane banane. Zatim ih premažite šlagom. Kašikom izmrvite komade torte na vrh. Ostavite tortu najmanje sat vremena da se prohladi i stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
KESTEN TORTA Brza jesenja poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Savršena jesenja poslastica ukusa koji se pamti, za sve prilike.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)