NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.

nemačka krtica
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jaja 
  • 180 g šećera 
  • 125 g maslaca
  • 3 kašike vanilin šećera
  • 50 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 1, 5 kašičica praška za pecivo 
  • 100 g mlevenih badema
  • 110 g narendane čokolade
  • 600 g slatke pavlake
  • 3 kašike učvršćivača za šlag 
  • 2 banane
  • pola limuna

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi mikserom umutite belanca  s malo šećera u čvrst sneg.  Umutite penasto maslac sa šećerima, pa lagano dodajte žumanca. Zasebno umutite brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu. Mikserom umutite šne od belanaca pa dodajte malo strugane čokolade. Testo prebacite u pleh. Pecite oko pola sata, u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se potpuno prohladi. Zarežite nožem oko ivice biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Sedište biskvita izdubite kašikom oko 1 cm duboko, te izmrvite kolač u posudu. Šlag umutite s učvršćivačem, vanilinim šećerom i ostatkom šećera. Dodajte ostatak strugane čokolade. Ogulite banane, pa ih presecite po dužini napola i nakapajte limunovim sokom. Na izdubljeni biskvit rasporedite iseckane banane. Zatim ih premažite šlagom. Kašikom izmrvite komade torte na vrh. Ostavite tortu najmanje sat vremena da se prohladi i stegne. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading