POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
Potrebno je
- 650 g kukuruznog brašna
- 250 g pšeničnog brašna
- 1,5 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml ulja
- 500 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašna, so, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, da nema grudvica. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i pospite susamom. Pecite proju oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA POČETNIKE Uspeva BAŠ svima, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
PROJA NA VODI Ukusna i zasitna, a mekana i sutradan
Najbolje služite uz sojin jogurt ili svežu salatu.
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
POSNA PROJA OD SAMO 3 SASTOJKA Pravi se nikad lakše, a biće mekana i sutradan
Samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)