POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
Potrebno je
- 650 g kukuruznog brašna
- 250 g pšeničnog brašna
- 1,5 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml ulja
- 500 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite brašna, so, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, da nema grudvica. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i pospite susamom. Pecite proju oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA POČETNIKE Uspeva BAŠ svima, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
PROJA NA VODI Ukusna i zasitna, a mekana i sutradan
Najbolje služite uz sojin jogurt ili svežu salatu.
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
POSNA PROJA OD SAMO 3 SASTOJKA Pravi se nikad lakše, a biće mekana i sutradan
Samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)