SPREČITE DA SE PIRINAČ LEPI Dodajte ovo i biće vazdušast i rastresit umesto gnjecav

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Jednostavan i primenljiv trik kako da se pirinač ne lepi za šerpu.

kuvanje pirinča
Shutterstock

Prženje i limun

Zagrejte ulje pa dodajte pirinač i pržite, sve dok ne dobije žućkastu boju. Dodajte vodu i posolite.Ostavite da provri, pa poklopite i smanjite temperaturu. Ostavite da se krčka još 25 minuta, dok  pirinač skroz ne omekša. Dodajte par kapi limuna, sprečiće lepljenje.

Možda vas zanima:

karađorđeva šnicla

KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću

13:00

20 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Komentari (0)

Loading