SPREČITE DA SE PIRINAČ LEPI Dodajte ovo i biće vazdušast i rastresit umesto gnjecav
Jednostavan i primenljiv trik kako da se pirinač ne lepi za šerpu.
Prženje i limun
Zagrejte ulje pa dodajte pirinač i pržite, sve dok ne dobije žućkastu boju. Dodajte vodu i posolite.Ostavite da provri, pa poklopite i smanjite temperaturu. Ostavite da se krčka još 25 minuta, dok pirinač skroz ne omekša. Dodajte par kapi limuna, sprečiće lepljenje.
Možda vas zanima:
STAVITE SUNĐER U FRIŽIDER Bićete iznenađeni razlogom, ima višestruku namenu, a ne samo za sudove
Iako sunđer koristite za pranje sudova, on je odličan i za apsorbciju mirisa, zato primenite ovaj korisni trik.
AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
NAJLEPŠE OD PEČURAKA Od sočnog potaža do glavnog jela, za ručak koji se pamti
Potaž, slani rolat, neodoljiva pasta ili punjene pečurke, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
SPREČITE DA SE PIRINAČ LEPI Dodajte ovo i biće vazdušast i rastresit umesto gnjecav
Jednostavan i primenljiv trik kako da se pirinač ne lepi za šerpu.
FUNGI PASTA Neodoljivi specijalitet za savršen nedeljni ručak, prste da poližete
U slasnoj kombinaciji pečuraka, pavlake i parmezana, najbolje stavite odmah duplu meru.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću
Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.
Komentari (0)