KADA KUVATE PIRINAČ NEMOJTE DA RADITE OVO Najčešće greške zbog kojih je gnjecav i lošeg ukusa
Ako vam je pirinač ispao gnjecav i lepljiv, možda i vi radite neku od ovih greški.

Stavljate pirinač u hladnu vodu
Nemojte da stavljajte pirinač u hladnu vodu. Na taj način će da bude lepljiv i gnjecav. Stavite vodu u lonac da ključa pa sipajte preko pirinča. Začinite i mešajte dok voda ne ispari.
Ne pržite pirinač pre kuvanja
Najbolje prvo malo propržite pirinač
Razmera vode i pirinča
Na jednu šoljicu pirinča sipajte dve šoljice vode.
Dodajte limun i puter
Dodaće mnogo na ukusu
Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)